Újra szólt a buzuki!

2019.04.01. 07:20

Görög dallamokra táncoltak Mezőfalván

Görög dallamokra táncoltak szombaton a Kiss Kálmán Művelődési Házban. Már második alkalommal szólt a buzuki.

V. Varga József

Dallamos, ritmusos, érzelmes görög táncok

Fotó: Művelődési Ház

A múlt év őszén útjára indított táncházi rendezvény második „felvonásán” megtelt a művelődési ház nagyterme: a magával ragadó, dallamos, ritmusos, hullámzó, érzelmes görög táncok lépéseit gyakorolhatták a műfaj kedvelői. A talpalávalót a Taverna Görög Népzenei Együttes szolgáltatta. A Taverna kezdetben a Beloianniszi Görög Néptáncegyüttest kísérte a próbák és a fellépések alkalmával, majd „újított”, és önálló zenekarként is sikereket arat, számos helyre hívják őket koncertezni, táncházat tartani.

Dallamos, ritmusos, érzelmes görög táncok
Fotó: Művelődési Ház

Az első fázisban az alaplépéseket sajátították el az érdeklődők, a tánclépéseket Gábor Ferenc néptáncoktató tanította, majd kezdetét vette a forgatag: késő estig szólt a buzuki, sokak örömére. A táncház és a koncert népszerűségét mutatja, hogy Mezőfalván kívül Adonyból, Beloianniszból, Dunaföldvárról, Dunaújvárosból, Ozoráról, Székesfehérvárról, de még a szlovákiai Kisújfaluról is érkeztek vendégek, táncosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában