az elmúlt negyedszázad külföldi slágerei

2019.03.26. 14:30

Bud Spencer találkozása az abai fúvószenekarral

Örömzene, erő, csupaszív. Évadnyitó koncertet ad szombat délután Aba Város Fúvószenekara.

Majer Tamás

Huszonkilenc muzsikus és egy karmester áll színpadra szombaton

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A térítésmentesen látogatható, március 30-án 17 órakor kezdődő előadáson 29 muzsikust vezényel majd Kanczler István karmester. Vele hangoltunk a hangversenyre annak helyszínén, a Tanka János Közösségi Házban.

A zenekar huszonöt évvel ezelőtt az abai Sárvíz Alapfokú Művészeti Iskolán keresztül alakult meg, sok hangszer jelenleg is az ő tulajdonukban van.

Önkormányzati támogatásból, tagdíjból, a számukra felajánlott személyi jövedelemadó egy százalékokból és koncertjeik tiszteletdíjaiból fedezik költségeiket. A gárda többsége abai – 11 és 34 éves korú fiatalok alkotják a zenekart –, persze jönnek hozzájuk feszt vendégművészek is. Jó az együttműködésük a pusztavámi és a martonvásári fúvószenekarral, előadásaik időpontjait igyekeznek úgy összehangolni, hogy azok véletlenül se ütközzenek. Az abaiak például rendre hívnak a két említett zenekarból tubást és harsonást.

Fellépéseiken populáris, szórakoztató zenéket, illetve indulókat játszanak. Hetente egyszer, péntek délután, valamint este próbálnak, kivéve – mint most – nagy koncert előtt, ilyenkor besűrűsödik a próbarend.

Huszonkilenc muzsikus és egy karmester áll színpadra szombaton
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap / Archív

A szombati koncert repertoárját az elmúlt negyedszázad külföldi slágereiből alakították ki. Az első rész brazil és argentin karneváli hangulatban telik majd. A második rész műsorába a zenészeik kedvenceiből válogattak. Lesz trombitára, tenor- és vadászkürtre, harsonára, szaxofonra, fuvolára, klarinétra, tubára és persze dobokra „szerelt” diszkó, egyveleg a nyolcvanas évekből, Blues Brothers, Sway, Bud Spencer-filmek zenéje.

Kanczler Istvánnal már az őszre tervezett, következő nagy koncertről is beszéltünk, akkor ünneplik megalakulásuk 25. évfordulóját.

Az őszi programban magyar szerzeményeket adnak elő. Többek között Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjéből és Máté Péter dalaiból is játszanak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában