Beszippantó történetek

2019.01.19. 07:15

Tollpihések legjobbjait díjazták a Városházán

Az 5–6. osztályosok korcsoportjából kerültek ki a legjobb mesék a legutóbbi Tollpihe Meseíró Pályázaton.

Bokros Judit

A díjazottak csoportja az eredményhirdetés után

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület a Táncsics Mihály Általános Iskolával és a Fehérvár Médiacentrummal közösen hirdette meg tavaly a XIV. Tollpihe Meseíró Pályázatot általános iskolásoknak. Az eredményhirdetést pénteken tartották a Városháza dísztermében.

A sok-sok kisdiákhoz és hozzátartozóikhoz először az iskola igazgatója, Csimáné Kiss Ilona szólt, megköszönve a pályázást, a sok remek mesét. Emlékeztetett: ismét a közelgő magyar kultúra napjához időzítették az átadót, hiszen kultúránk része az anyanyelv is, amelynek ápolásához a gyerekek hozzájárultak.

A díjazottak csoportja az eredményhirdetés után
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Ezután minden pályázó emléklapot vehetett át, majd a Táncsics diákjai előadták a különdíjas meséket. A helyezetteket és történeteiket a zsűri tagjai – Adorján Viktor író, Sohonyai Edit író és Benkő Andrea szerkesztő-riporter – egyenként értékelték. Elhangzott például: olvasás közben fontos a katarzis megélése, s volt mese, amelynél ezt emelték ki. Az is nagyon jó pont, ha képszerűen jelenik meg képzeletünkben a történet, és szinte beszippantja az olvasót. Erre is volt példa.

A 3–4. osztályosoknál különdíjas lett Ligeti Dániel. Harmadik helyezést ért el Dancz-Poczer Laura Csepke, második lett Rácz Lili Szonja, a győztes pedig Pajor Natália.

Az 5–6. osztályosok korcsoportjában Varga Milán kapott különdíjat. Harmadik lett Purgel Anna, második Csapó Csenge Tímea, első helyezést ért el Mészáros Márton. (Adorján Viktor szerint ebben a kategóriában születtek a legjobb mesék.)

A 7–8. osztályosok kategóriájában nem osztottak különdíjat és első helyezett sem lett. A harmadik díj Domján Dominikáé, a második Vörös Krisztina Viktóriáé lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában