Kolorista képek

2019.01.26. 08:00

Színgazdag áramlás és dinamizmus a tárlaton – Megnyílt Szegedi Csaba kiállítása

A Szent István Király Múzeum Pelikán Galériájában nyílt meg pénteken Szegedi Csaba kolorista Flow című kiállítása.

Bokros Judit

Szegedi Csaba Flow című kiállítása valóban sokszínű

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Ezen a tárlaton valóban a színek uralkodnak. A színek és mellettük azok a hullámzó formák, amelyek a művész keze nyomán születtek a kisebb-nagyobb festményeken. Befogadóként ezeket nézve is átélhetjük azt a flow-t, áramlást, amelyre a kiállítás címe utal.

A megnyitón Ujházi Péter festőművész frappáns köszöntője után a műveket a közönségnek ajánló Pataki Gábor művészettörténész elmondta: Szegedi Csabánál ez a flow az alkotás folyamán jön létre, hiszen festés közben érzékelhetően elengedi magát. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy a műveken a képek és a tárgyak szabad áramlása érzékelhető. Pataki Gábor úgy elemzett: a művész mostani festményein eljutott a tudatosság és ösztönösség nehezen szétválasztható együtteséig.

Szegedi Csaba Flow című kiállítása valóban sokszínű
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Szegedi Csabáról elmondható, hogy alapvetően roppant tudatos alkotó, amit egész pályája bizonyít. Minden erejével a művészetre, a felmerülő problémákra és azok megoldására koncentrál, szereti a kihívásokat.

A megnyitón az is kiderült: megjelent Szegedi Csaba Világ-Nézet című könyve, amelyet hamarosan, februárban Fehérváron is bemutatnak.

A galériában elhelyezett festmények többségén szinte robbannak a színek: izzó narancsok, visszafogott pasztellek, friss zöldek, kékek vonzzák a szemet a hullámzó, szalag- vagy téglalapszerű formákkal. Jó nézni ezt az áramlást, amely február 15-ig várja a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában