Közös ének

2019.01.23. 07:15

A La Musica kórus meghívására utazott a Kodály Zoltán Lánykar Lublinba

A lengyelországi Lublinban járt a Kodály Zoltán Lánykar. Fata Ilona és Raisits Tivadar nemcsak a szervezésben vett részt, hanem meg is örökítették a kórus kint töltött napjait, élményeit.

ÖKK, FMH

Többek közt a közös éneklés, a nagysikerű hangverseny tette feledhetetlenné az utat

Fotó: Kodály iskola

A lengyel La Musica kórust a Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium által hagyományosan minden évben megrendezett helyi kórusfesztiválon ismerték meg a diákok és a tanárok a tavalyi évben, s most az ő meghívásukra utazott ki Lublinba a Kodály Zoltán Lánykar.

Városnézéssel indult a kirándulás, az első napon az utazók Zakopanéba érkeztek, ahol gyönyörködhettek a havas tájban, a Magas-Tátra hegyeinek látványában, de nem volt kevésbé szemkápráztató a történelmi főutca sem. A napot aztán fáklyafényes lovaszszánon való utazással zárták.

Másnap már több szerephez jutott az éneklés a kórustagok programjában, ekkor került sor a Fryderyk Chopin Iskolában a Kodály Zoltán Lánykar és a vendéglátó La Musica kórus közös hangversenyére. A koncerten karácsonyi énekek és kórusművek hangzottak el, hisz Lengyelországban a karácsony ünneplése hagyományosan január végéig is eltart. A lublini városnéző séta során a magyar-lengyel származású Honti Attila atyától azt is megtudták a résztvevők, hogy ő maga is kórust vezet, és el is fogadta meghívásukat az idén tavasszal Székesfehérváron megrendezendő kórusfesztiválra.

Többek közt a közös éneklés, a nagysikerű hangverseny tette feledhetetlenné az utat
Fotó: Kodály iskola

A kórus harmadnap este a katedrálisban, a mise során énekelt, majd önálló koncert keretében kórusműveket hallhatott a lublini közönség.

A hazautazás napján végül még Krakkóba is ellátogatott a lánykar, ahol rövid városnézéssel emlékezetes időt töltöttek el, átsétáltak például a székesegyház szomszédjában álló királyi várpalota reneszánsz udvarába is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában