Bobory Zoltán

2018.05.23. 18:00

Évet értékeltek és terveztek a Vörösmarty Társaságnál

fehérvár Idei éves közgyűlését tartotta kedden a Vörösmarty Társaság. Bobory Zoltánt, az elnököt a legfontosabb témákról, újdonságokról kérdeztük.

Bokros Judit

Bobory Zoltán büszke a növekvő taglétszámra

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A 2017-es év értékelése kapcsán megtudtuk: a leginkább rendezvény- és eseménydús éven vannak túl. A rendszeres, hagyományos programok – például Határon túli magyar irodalom napjai, Vajda János-díjért rendezett költőverseny – mellett újak is megjelentek. Ilyen volt a Magyar széppróza napja és az Irodalmi Folyóiratok Országos Találkozója. Előbbi apropóján az ország leggazdagabb rendezvénysorozatát kínálták, tizenhárom szépprózát népszerűsítő program volt. A folyóiratok találkozójának megszervezésében most tapasztalatot szereztek, jövőre tervezik a folytatást. Ez lesz a társaság nagyobb – tavaszi – rendezvénye az őszi határon túli napok mellett.

Folytatják az író-olvasó találkozók szervezését, a könyvkiadást, a Vár folyóirat megjelentetését – utóbbinál újdonság annak a rovatnak a felélesztése, amelyben kortárs magyar költők verseit elemzik.

Bobory Zoltán büszke a növekvő taglétszámra
Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Anyagi támogatásukról az elnök elmondta: ezt a gazdag programkínálatot a város elismeri és támogatja. Pályáznak is azonban, ahová csak tudnak.

Az pedig örömteli tény, hogy közel kétszáz tagjuk van határon innen és túlról, de mindig várják az újabb, akár ifjú csatlakozókat is. Hiszen a fiatalabb korosztály megszólítása továbbra is cél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában