ízig-vérig magyar

2018.02.19. 10:30

Felvidékről fogad író vendéget kedden a Vörösmarty Társaság

Száraz Pál történetei rövidek és csattanósak. A sah drágakövei című kötetében könnyedén váltogatja a helyszíneket Rómától Tunéziáig, Velencétől a Budapest-Prága expresszig.

Majer Tamás

dfsadf

Kedden este 18.00 órakor kezdődik a Vörösmarty Társaság idei utolsó, a magyar széppróza napjához kapcsolódó irodalmi estje. Száraz Pál írót, költőt a Kossuth utcai Vörösmarty Teremben „kérdezi ki” új könyveiről Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke. Őt kértük meg, mutassa be röviden előzetesen is a felvidéki Nagyfödémesen élő pályatársát.

Száraz Pál író, költő

- Száraz Pál a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának tagja, többkötetes író. Van több novelláskötete, írt verseket és tanulmányokat is

- kezdte válaszát az elnök.

- Száraz Pál ízig-vérig felvidéki magyar ember. Minden írása a felvidéki magyarok életéről és életkörülményeiről szól. Az irodalmi esten A sah drágakövei című novelláskötetéről és a következő könyvéről is beszélgetünk. Novelláinak hősei különböző nemzetiségű emberek. Van köztük perzsa, közel-keleti, orosz, olasz, holland, görög. Az olvasó mégis biztos lehet benne, hogy az otthoni, a felvidéki ügyekről szólnak a történetek – nyomatékosította Bobory Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában