Rólad zeng énekem!

2018.02.19. 09:30

A református gyülekezeti ház felújítására gyűjtenek Sárkeszin

Légy vendégünk! Jó társaság, jó beszélgetés, jó zene vár! Így hirdette jótékonysági teaestjét a református egyházközségért alapítvány.

V. Varga József

Az alkalom már sokadik, évről évre, február-március táján a Sárkeszi Református Egyházközségért Alapítvány jótékonysági teaestre invitálja a faluból és környékéről a híveket és barátaikat.

Ászáf-koncert – balról Nagy Viktória lelkipásztor Fotó: V. Varga József

Ezt tették szombaton is, amikor a gyülekezeti ház felújítására rendezték meg hagyományos jótékonysági teaestjüket és tortavásárukat, közösségi alkalmukat a kistelepülés faluházában. A teaestet az Ászáf együttes koncertje nyitotta, dalaik az Úr szeretetéről és iránymutatásáról szóltak. „Eljött a nap, hogy felkeljünk, / hogy beszéljünk, / hogy felnézzünk, / hangold Rád a szívünket, / menjünk bármerre, / Te ott legyél!” – a közönség együtt énekelte a dalokat a zenekarral, közösen dicsőítve Urunkat, Istenünket. A tíztagú együttesben többnyire helyi és környékbeli fiatalok zenélnek és énekelnek, a populáris műfaj keretein belül. Vezetőjük Nagy Viktória református lelkipásztor.

A fehérasztal mellett derűs diskurzus folyt, mindenkinek jólesett a tea és a sütemény. Később a hölgyek paprikakrémmel és lila hagymával „megbolondított” zsíros kenyérrel és boros teával szolgáltak, az urak pedig tüzes kisüsti pálinkájukat és zamatos boraikat kínálták körbe.

 

A bibliai vetélkedőt Tóthné Szentkuti Zita önkormányzati képviselő vezényelte. A teaest vendégei három nagy létszámú csapatot alakítottak, összetolták az asztalokat, és körbeülve, összedugva a fejüket igyekeztek a helyes válaszokat megadni. A tombolasorsolás ajándékait praktikusan négy segítő hölgy vitte helybe a nyerteseknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában