Kis pénz, nagy feladatok

2018.07.18. 09:30

Négy megyei tűzoltó szervezet kapott támogatást

Eddig még nem volt ehhez hasonló pályázat, ami megkönnyíti a tűzoltók munkáját.

Palocsai Jenő

A Móri Önkormányzati Tűzoltóság mintegy 3,5 millió forint pályázati támogatást kapott

Fotó: FMH-archív

Tíz éve először írtak ki ilyen pályázatot, amelynek célja az önkormányzati tűzoltók eszközfejlesztése. A megszokott, hosszú elbírálási folyamat után, végre kikristályosodott, hogy melyik csapat, mennyi pénzhez jut az államtól kapott 225 millió forintból. Az 59 szervezetből csupán négy van Fejér megyében. A rendelkezésre álló keretet kizárólag gépjárműfecskendő, vagy más, már meglévő technikai eszköz felújítására, illetve tűzoltóvédő- és tűzoltótechnikai eszköz vásárlására lehet fordítani. Úgy oszlik meg, hogy 169 millió forint értékű felszerelést igényelnek és kapnak.

A maradék 36 millió forint pedig arra hivatott, hogy egyénileg, saját maguk, szerezzenek be egyéb eszközöket. Polgárdi 3 482 211, Bicske 3 498 250 forintot nyert el, kifejezetten felszerelésre pályázva. Vál 3 253 918 forintot költött eszközökre, mert 750 ezer forintot a gépjármű javítására kíván fordítani.

A Móri Önkormányzati Tűzoltóság mintegy 3,5 millió forint pályázati támogatást kapott
Fotó: FMH-archív

A Móri Önkormányzati Tűzoltóság 3 515 045 forintot nyert a pályázaton eszközfejlesztésre, tűzoltó védőeszközre, tűzoltó technikai eszközökre. Ezek a dolgok nagyon drágák, így ebből 2 411 140 forintból 14 pár, méretre rendelt csizmára és 14 darab sisakra futja, mondta el kérdésünkre Rostási Zoltán, a móriak megbízott parancsnoka. Hozzátette: a maradék 1 112 905 forintból, egy baleseteknél használt feszítőhenger vásárlását kívánták megfi nanszírozni, azonban az ára, időközben, lényegesen megemelkedett, így a beszerzéshez hiányzó pénzt nem lesz könnyű előteremteni. – Nem egyszerű ez, de nem panaszkodunk, tesszük a dolgunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában