Testközelből

2024.07.11. 12:05

Lezárás a Székesfehérvár Rallye miatt (videó!)

Hamarosan felbőgnek a motorok és durrannak a kipufogók. Mozgalmas és egyben izgalmas hétvége előtt állnak a fehérváriak és a megyeszékhelyre érkezők, a Székesfehérvár Rallye évről évre elkápráztatja a szurkolókat, ám a verseny miatt lezárásra kell számítani a megyeszékhelyen.

Kecskés Zoltán

A kerekek csikorgása, a turbófeltöltő visítása Székesfehérvár belvárosában.

Fotó: FMH/Archív

Mielőtt belevágnánk, hol, milyen lezárás, korlátozás nehezíti a közlekedést, íme egy kis élménybeszámoló a tavalyi évből: – A szuperspeciál ezúttal is "extra" volt - még azoknak is, akik nem a rali szerelmesei! Biztonságos körülmények között szinte testközelből lehetett érezni az elementáris energiát, ami a rali, és tereprali autókból sugárzik.  A kerekek csikorgása, a turbófeltöltő visítása, a pilóták technikai tudása - az autósport egyik eszenciája. Nagy élmény volt, nem hiába voltak idén is sokan a Palotai út mentén! – írtuk a 2023-as összefoglaló cikkünkben. Visszakanyarodva a jelenre, múlt héten megtörtént a rallye szívének, a szervizparknak a bejárása is. A szervezők felkészültek a nagy eseményre: lezárás már több helyen Fehérváron pénteken érvényben lesz.

Lezárás, Palotai út, Székesfehérvár Rallye
Lezárás a Palotai úton: évről évre nagy tömegeket vonz a szuperspeciál a belvárosban.
Fotó: FMH/Archív

Természetsen a HUMDA Országos Rallye Bajnokság negyedik futamán minden eddiginél nagyobb figyelmet kap a biztonság, és ehhez kérik a nézők együttműködését. Erről beszélt többek között Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Forgalomterelések, lezárások a városban

Az ÖKK közleményében tájékoztatott, mely utakat, utcákat foglal magába a forgalomkorlátozás, lezárás. Kiemelik, a terelések érintik a Csíkvári utat és környékét, a Sóstói Stadion parkolóját, valamint a Palotai út egy szakaszát. Egyes helyi járatos autóbuszok, illetve regionális és országos járatok módosított útvonalon fognak közlekedni.

A nagyszabású verseny miatt, az alábbi helyszíneken, időszakokban lesznek lezárások:
- A Sóstói Stadion parkolójában a Csíkvári út és a Homoksor közötti szakaszon, közúti korlátozások nélkül július 12., péntek 10.00 órától július 14., vasárnap 22.00 óráig,
- A Csíkvári úton a Homoksor csatlakozástól a Vásártérig (Csősz utca); terelés a Homoksorra július 13., szombat 07.00 órától július 14., vasárnap 22.00 óráig,
- A Szuperspeciál szakaszon: a Palotai úton a György Oszkár tér és a Selyem utca között július 13., szombat 12.00 órától 24.00 óráig.
Egyes helyi járatos autóbuszok, illetve regionális és országos járatok módosított útvonalon fognak közlekedni szombaton, 12–24 óra között.
- Várpalota irányába/irányából közlekedő járatok terelőútvonala: Selyem u. – Horog u. – Kelemen Béla u. Kimaradó megállóhely: Szent Gellért u. (csak az Autóbusz-állomás felé). Ideiglenes megállóhely: a Kelemen Béla utcában, a zöldségbolttal szemben.
- Mór, valamint Zámoly irányába/irányából közlekedő járatok terelőútvonala: Autóbusz-állomás – Budai út – Várkörút. Lovasberény irányába közlekedő járatok terelőútvonala: Autóbusz-állomás – Budai út – Várkörút – Szekfű Gy. u.
- Lovasberény irányából közlekedő járatok terelőútvonala: Berényi út – Széna tér – Rákóczi u. – Várkörút – Budai út – Autóbusz-állomás. Kimaradó megállóhely: Székesfehérvár, II. Rákóczi isk. (Lovasberény irányából). Terelőútvonalon érintett megállóhely: Áron Nagy Lajos tér (Várkörút irányában).  
 

A helyi autóbuszjáratokat is érinti a változás, a részletekért a feol.hu oldalunk vonatkozó cikkére kattintsanak, vagy a pontos részletek a városi honlapon is elérhetők.
A Székesfehérvár Rallye szervezői, a Volánbusz Zrt. és Székesfehérvár Önkormányzata kéri, egyben köszöni a közlekedők megértését és türelmét!

Aki kíváncsi továbbá kíváncsi arra, miként érinti ez a helyi autóbuszjáratokat, azok a részletekért ide kattintsanak! Mi pedig mutatunk egy kis kedvcsinálót a szuperspeciálról, aki teheti mindenképpen látogasson ki szombaton, mi ott leszünk idén is!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában