Adok-veszek

2024.07.03. 07:00

Jön az első Fülei Éléstár!

Várja a helyi kistermelőket és civileket a Fülei Éléstár, amely a Széchenyi utcában, a Turul mögött biztosít helyet a portékák csereberéjére, eladására vagy vásárlására.

Déri Brenda

Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Zöldségek, gyümölcsök, házi szörpök, házi lekvárok, tojás, kecskesajt és különböző sütemények – ezek mind-mind megvásárolhatók a most hétvégén megrendezendő helyi kitelepülésen, amely a Fülei Éléstár nevet viseli. Erről mesélt nekünk Cseh Gabriella ötletgazda, aki már jó ideje gondolkozott azon, hogy milyen jó lenne a településükön egy piac jellegű adok-veszek, ahol helyben termesztett vagy előállított árukhoz jutnak az ott élők. Gabriellát az Éléstár megszervezésében két dolog motiválta: egyrészt ő maga is szeretne minél háztájibb alapanyagokhoz hozzájutni, mégpedig helyben és egyszerűen, másrészt pedig szeretné támogatni a fülei kistermelőket és civileket, akiknek éppen ezért az első hónapban helypénzt sem kell fizetniük az árulásért. Előbbieket azért, hogy az általuk megtermesztett vagy előállított terméket minél többen ismerjék és szeressék, utóbbiakat pedig azért, hogy el tudják adni vagy cserélni azokat a zöldségeket, gyümölcsöket, netán tojást, amire nincs szükségük.

Az első ilyen ’próba alkalom’ július 6-án, szombaton lesz reggel 7 és 9 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában