Frissen Fejérből

2024.07.10. 16:30

150 fiatal tekert biciklivel az EFOTT-ra (galéria)

Székesfehérvárra érkeztek a „Tekerj az EFOTT-ra!” esemény résztvevői, akiket ünnepélyes megnyitón köszöntöttek. Szerda délelőtt mintegy 150 jelenlegi, volt és jövendő egyetemista, főiskolás kerékpározott Sukoróról a koronázóvárosba.

Gombor Lili

Mintegy 150 fiatal biciklizett az EFOTT-ról Székesfehérvárra

Fotó: Simon Erika (ÖKK)

Magyarország egyik legsportosabb fesztiválja az EFOTT, melynek kiemelkedő programeleme a „Tekerj az EFOTT-ra!”. A nagy meleg ellenére idén is mintegy 150 fiatal pattant nyeregbe és a Velencei-tó partján két keréken érkezett Székesfehérvárra, az esemény ünnepélyes megnyitójára. A Városház téren a csapatot Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a város nevében.

– Ez a sportteljesítmények hete Székesfehérváron. Tegnap a Gyulai Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon 47 ország olimpiai és világbajnokai nyújtottak óriási teljesítményt a nagy melegben. A mai nap is sportosan telik, hiszen az EFOTT-ra érkező fiatalok közül sokan vállalkoztak arra, hogy Sukoróról eltekernek Székesfehérvárra majd vissza ebben a rekkenő hőségben. Külön öröm számunkra, hogy immár második alkalommal adhat otthont városunk a Tekerj az EFOTT-ra! rendezvénynek, és hogy idén az Óbudai Egyetem az EFOTT házigazdája – mondta Mészáros Attila.

 

Sportosan a fesztivál alatt is

Eszterhai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy közel 150 fiatal és régebb óta fiatal vállalkozott arra, hogy ezen a szép, nyári napon nyeregbe pattant. A sportos események sora ezzel még nem ért véget, hiszen a program csütörtökön futással folytatódik. Mint megtudtunk, a mai kerékpáros csapatból már negyven fő jelentkezett a holnapi megmérettetésre. Mind a napközbeni, mind az esti programokhoz jó szórakozást kívánt mindenkinek. A jelenlegi, egykori és leendő egyetemisták és főiskolások alkotta kerékpáros csapat egy kis pihenőt követően vágott neki az EFOTT-ra vezető távnak, hogy a Velencei-tóban egyet csobbanva, felfrissülve legyenek részesei a nyitónap eseményeinek.

Már zajlik az EFOTT

 Az EFOTT több mint száz aktivitással, több mint húsz egyetem részvételével és több mint negyven kipróbálható sportággal várja az érdeklődőket mától július 14-ig  a Velencei-tó partján. Olyan előadók koncerteznek majd, mint Azahriah, Majka, Krúbi, a VALMAR, Manuel, Dzsúdló, T. Danny, Lil Frakk, a BSW, Metzker Viki, a Margaret Island, az Irie Maffia, a Blahalouisiana vagy éppen a Punnany Massif. Az EFOTT a legtartalmasabb nappali programlehetőségeket kínálja a nyári zenei fesztiválok közül, nyitva a családok felé is. Az idei EFOTT házigazdája az Óbudai Egyetem, a központi gondolata pedig a digitalizáció, az innováció, a fenntarthatóság és a zöld energia felhasználása – adta hírül az ÖKK.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában