Arcanum

2024.05.04. 17:00

Fejér évfordulós emlékei

Szupkai Gábor

Birkózóhíradó

1974-ben még micsoda pezsgő birkózóélet volt Székesfehérváron, és erről büszkén írtak a Fejér Megyei Hírlap akkori munkatársai május 4-én.

„Az elmúlt hét végén, úgymond, csúcsforgalom volt a birkózószőnyegeken. Megyénk birkózói Budapesten, Győrött,Szegeden és Egerben vendégszerepeltek. A Szondi SE két kiváló junior versenyzője pedig a lengyelországi Ostrolenkában a Maksimiak nemzetközi emlékversenyen képviselte a magyar színeket. Ifjú Guides György 90 kg-ban,remek birkózással szerezte meg az első helyet.”

 

Az opera és a büfé

Aki azt hiszi, hogy 40 éve nem voltak hasonló problémák, mint napjainkban, az téved. Mert vannak dolgok, amik sosem változnak, derül ki az 1984. május 4-én megjelent hírlapból.

„Ünneplősen készültek a Vörösmarty Színházba szerdán az emberek. Ritka ünnep az a nap Fehérváron, amikor operát játsszanak, különösen, ha Verdi olyan érett zenedrámáját, mint a Don Carlos. A várakozást még csak fokozta, hogy a plakát a Szegedi Nemzeti Színház operatársulatát, több híres opera színrevivőjét, ráadásul Fülöp király szerepében a remek Gregor Józsefet kínálta a közönségnek.” 

Ám sajnos még Gregor József sem mentette meg az estet.

„Sajnos, több minden nem úgy sikerült, ahogyan a rendezők várták. Még mindig, még klasszisok nevére sem telik meg a Vörösmarty Színház. De ha már a lelkes, kíváncsi közönség eljött, nem kellene az emeleti büfében a nagyária alatt elmosogatni a poharakat, mikor is a csörömpölés a generálpauza alatt a színpadig hallatszik. A betegséget, a véletlent nem lehet befolyásolni, de sajnos egy elmaradt nagyjelenetnek sincs közönségcsalogató hatása. Mindezekkel együtt szép előadás volt.” 
 

Hol van (még) a videóbíró?

Vélt vagy valós bírói műhibától volt hangos 1994. május 4-én a hírlap egyik hasábja.

„A Fehérvár Áruház SE NB I- es rögbi-csapata ismét vereséget szenvedett a hét végén, hazai pályán. Az első játékrész kiegyenlített küzdelem hozott, némi hazai fölénnyel, és előnnyel. Még az utolsó percben is vezetett a FASE, ekkor azonban — szerintük — játékvezető műhiba következtében 17: 14 (7:12) arányban alulmaradtak. A vezetők óvást nyújtottak be.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában