Precíz útvonalak könnyedén és egyszerűen

2024.01.03. 20:00

Már elérhető a Magyar Közút legújabb digitális újítása

A Magyar Közút legújabb digitális újításának hála, elfeledkezhetünk a zűrzavaros utazásokról és a hiányos útinformációkról, mert az Útszámkereső portállal új dimenzióba helyezték barangolásainkat vármegyénk és az ország útjain.

Hajdú Marianna

Forrás: pexels.com

Az Útszámkereső célja, hogy a közúthálózat minden zegzugát a lakosság szolgálatába állítsa. A portál a Magyar Közút kezelésében lévő 31 ezer kilométernyi úthálózat mellett, a többi üzemeltető adatait is magában foglalja, ezzel egy valós idejű, interaktív utazástervezőt teremtve.

Az új felületen az úthálózatot ötféle módon kereshetjük, a klasszikus címkereséstől kezdve a dinamikus helymeghatározásig. A felhasználók nem csak információkat szerezhetnek, hanem az adatokat megoszthatják, vagy akár térképként is elmenthetik. 

Míg a portál a hétköznapi utazókat célozza, a szakemberek sem maradnak ki a játékból. A Nemzeti Adathozzáférési Pont segítségével a szakmai felhasználók is hozzáférhetnek az adatokhoz, amelyeket gépi feldolgozásra használhatnak.

A Magyar Közút ezzel a lépéssel nem csak az infrastruktúrát, hanem az információs technológiát is új szintre emeli. Az Útszámkereső portál nem csak a közlekedési élményt gazdagítja, hanem a biztonságot és hatékonyságot is növeli. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában