Feol podcast

2023.12.14. 15:00

Feol Podcast: Vendégünk Krausz Ferenc, Nobel-díjas fizikus és Szabó-Takács Zétény, aki együtt ünnepelt a kutatóval

Hetek, hónapok óta arról értekeznek a közösségi felületeken, a különböző sajtótermékekben, hogy a magyar nemzet egyszerre két kiválóságot adott a világnak, akik munkáját Nobel-díjjal jutalmazzák.

Németh Krisztián

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

A legmagasabb rangú elismerést a hétvégén megkapta Karikó Katalin és a Fejér megyei gyökerekkel rendelkező Krausz Ferenc fizikus. Munkatársaink ott voltak Stockholmban, hogy Krausz Ferenccel találkozhassanak, de e találkozás főhőse mégis egy fehérvári diák volt. A Vasvári Gimnázium nyolcadikos diákja rajong a fizikáért, azon belül is kvantum mechanika keltette fel leginkább az érdeklődését. A 13 éves Szabó-Takács Zétény stockholmi találkozóját Krausz Ferenccel mi szerveztük le, és követtük végig. Németh Krisztián beszélgetett a Nobel-díj otthonában, Svédországban Szabó-Takács Zéténnyel és természetesen Krausz Ferenc fizikussal. Exkluzív anyagunkat fogadják szeretettel!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában