A Váci Mihály utcai problémákra összpontosítottak

2023.12.13. 20:15

Enying vízkárelhárítási tervei: Új stratégiák és megoldások születtek a közmeghallgatáson

Enyingen a szerdai közmeghallgatáson előtérbe kerültek a város vízkárelhárítási tervei, különös tekintettel a Váci Mihály utcára. A megbeszélés során szakértők mutatták be az új stratégiákat és megoldási javaslatokat, amelyek ígéretes lépést jelentenek a város vízgazdálkodási problémáinak kezelésében.

Enyingi közmeghallgatáson tárgyalták szerdán a Váci Mihály utcai vízproblémákat, és a fenntartható városfejlesztési stratégiát

Forrás: Hajdú Marianna/Fejér Megyei Hírlap

A művelődési házban tartott szerda délutáni közmeghallgatáson kiemelt téma volt a Váci Mihály utcában tapasztalt vízkárok kezelése. A terület, amelyet a vízkárok különösen sújtottak az elmúlt időszakban, komoly figyelmet kapott a megbeszélésen.

Viplak Tibor, a város polgármesterének meghívására Huszár Szilvia, az MBH Konsulting Zrt. területfejlesztési szakembere is jelen volt kollégáival, és ismertette a város integrált településfejlesztési, valamint a lakható város fejlesztési stratégiát. Ezek az alapdokumentumok meghatározzák a város fejlesztési irányait, és jelentős projekteket is tartalmaznak. Viszont említésre méltó az is, hogy a „Fenntartható városfejlesztési stratégiák támogatása” elnevezésű konstrukció terv annyira új még, hogy Enying városa büszkélkedhet vele elsőként.

Kiemelten foglalkoztak a Váci Mihály utcával kapcsolatos problémákkal. Kun Csaba vízgazdálkodási szakértő a közmeghallgatáson a vízkárelhárítási terv részleteit ismertette, melyek között szerepel egy műszaki létesítmény megépítése, ami lassítja a csapadékvíz lefolyását és megakadályozza, hogy a víz a házakhoz folyjon.

A megbeszélésen felmerült az is, hogy a településnek egy összehangolt csapadékvíz-gazdálkodási tervet kellene kidolgoznia. A szakember szerint a változó időjárási viszonyok miatt a hagyományos vízelvezető rendszerek már nem elegendőek, és új megoldásokat kell találni a településen belül.

A közmeghallgatáson a felszólalók konkrét megoldásokat is javasoltak a Váci Mihály utcai problémákra, többek között a munkagépek által kitaposott útvonalakon szilárd burkolat, valamint vízelvezető árkok kiépítését a mezőgazdasági területeken, amelyhez a földtulajdonosi közösség jelen lévő tagjai a támogatásukkal biztosították a döntéshozókat.

A város vezetése nyitott volt ezekre az ötletekre, és az összefogásra. A közmeghallgatás végén megállapodtak, hogy minél hamarabb hozzá kezdenek a tervek kidolgozásához, hogy a tavasszal megjelenő állami pályázatokat felkészülten, kész tervekkel célozhassa meg a város.

Enying közmeghallgatása így nem csak a problémák megvitatását, hanem konkrét lépéseket is eredményezett a város vízgazdálkodási és településfejlesztési stratégiájának javítására, különös tekintettel a Váci Mihály utcai vízkárokra.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában