Kinevezés

2023.11.01. 14:00

Új bűnügyi igazgató a főkapitányságon

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácstermében október 31-én megtartott ünnepélyes állománygyűlésen adta át Töreki Sándor r. vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes a beiktatási okmányt vármegyénk új bűnügyi vezetőjének, Budavári Árpád r. ezredesnek.

Tóth Sándor

Budavári Árpád r. ezredes, rendőrségi főtanácsos ismert és tapasztalt bűnügyi szakember a vármegyében

Fotó: FMH-Archív / NN

Az országos rendőrfőkapitány, Balogh János r. altábornagy által 2023. november 1-től bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettesi feladatok ellátásával megbízott Budavári Árpád személyében a vármegyében ismert és tapasztalt szakember kerül az igazgatóság élére. Az ezredes 1995-ben Dunaújvárosban kezdte rendőri pályáját nyomozóként, majd osztályvezetőként folytatta 2003-tól, ezt követően pedig kétszer is a Duna-parti város rendőrkapitánya volt 2008-2012 között, majd 2023. március 1-től mostanáig. Pályafutása során több szolgálati helyen töltött be felelősségteljes pozíciót: 2012-ben a bicskei kapitányság főkapitányi biztosaként, egy évre rá megyei bűnügyi osztályvezetőjeként; 2014-ben a Sárbogárdi-, míg 2021-től a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetőjeként.

Az új igazgató egy előző sajtónyilatkozatából kiderül, hogy bűnügyi szemléletű ember, s erről az oldalról közelíti meg a rendőri munkát. Ugyanakkor vezetőként a következő szemléletet vallja a magáénak: „A közösséghez közel álló rendőrség fenntartása a cél, amelyben a lakók jó minőségű szolgáltatásokat kapnak, a rendőrök pedig problémaérzékenyek.”

Budavári Árpád r. ezredes az eddigi bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettest, Csizek Tibor r. ezredest váltja hivatalában, aki a nyugdíjkorhatár elérésével nyugállományba került.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában