Madárodú

2023.10.04. 13:00

Faültetés „apró csodák” módra Sárszentmihályon (galéria)

Sikerrel pályázott a Sárszentmihályi Apró Csodák Egyesület a településfásítási program őszi ültetési időszakában. A program lebonyolítását az Országos Erdészeti Egyesület segítette, a fákat a Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. biztosította – tájékoztatta lapunkat Süle Zsuzsanna könyvtáros.

V. Varga József

Gömb szivarfákat ültettek a Csicsergő Óvoda udvarába

Fotó: Süle Zsuzsanna

Az egyesület a közösségi ház udvarába egy nyírfát ültetett, négy gömb szivarfa pedig a Csicsergő Óvoda udvarába került. A református temetőbe két amerikai hársot, valamint egy-egy ezüst hársot, keskenylevelű kőrist és magas kőrisfát ültettek.

A temetőkertben egy kis mókus is figyelte a munkákat
Fotó: Süle Zsuzsanna

Az elültetett fák konténeresek vagy földlabdások voltak, 10–14 centiméter törzskörméretűek, földlabdával együtt 2–5 méter magasak. A szakszerű ültetés érdekében minden fához támasztó karókat, takarómulcsot és védőrácsot is biztosított a program. A fák növelik a településen található élőhelyek változatosságát, ennek jelképeként ajándékba kaptak egy madárodút is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában