Jó gyakorlatot valósítottak meg Pázmándon

2023.10.25. 19:30

Egyre népszerűbb a Fogadj örökbe elnevezésű program

Pázmándon egyre többen fogadnak örökbe közterületet, épületet, amit aztán rendeznek, szépítgetnek, karban tartanak. Legutóbb éppen a gyermekorvosi rendelő várója lett színesebb, kedvesebb az úgynevezett Kreatív Csapat festményének köszönhetően.

Borsányi Bea

A Kreatív Csapat kezemunkája nyomán vidámabb lett a váróterem

Fotó: Pázmándi önkormányzat

- Úgy tűnik, működik a kezdeményezés, több olyan közösség, csapat is létrejött Pázmándon, akik vállalták egy-egy terület rendszeres gondozását, karbantartását. A Kreatív Csapat mellett, amiben több képviselőnk is benne van, ilyen a Temető Kommandó, aminek mára a létszáma is szépen felduzzadt, de „gazdára talált” az egyik játszótér is, olyan is van, aki a keresztnél rendszeresen kaszálja a füvet és csoportos önkéntes munkában újult meg nem olyan rég a Kálvária pihenő és a vízelvezető árok is – mondta kérdésünkre Böjte Richárd polgármester, aki örömmel vesz minden hasonló felajánlást a pázmándiak részéről. Az ilyen jellegű önkéntes munkával nem csak szebbé és élhetőbbé teszik a környezetet, de nagy segítséget jelentenek az önkormányzatnak is, akitől átvállalják a feladatokat. 

Munka közben
Fotó: Pázmándi önkormányzat

Az ötlet egyébként a gyerekorvosi rendelőt Köllőné Sárvári Zsuzsannával együtt kifestő Kőszegi Gabriellától származik, aki – az iparban használatos kifejezéssel élve – benhmarkolta, vagyis máshol látta és jó gyakorlatként átvette a kezdeményezést. A programban bármilyen közterületet, de akár középületet is örökbe lehet fogadni. Természetesen csatlakozni is lehet valamelyik már létező brigádhoz, de új csapat is alakítható. Jócskán akadnak még „szabad” területek a községben!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában