Magyar Falu program

2023.09.02. 18:30

Szolgálatba állt a falugondnoki busz Sárszentmihályon (galéria)

A falugondnoki busz átadásán részt vett és beszédet mondott Gyopáros Alpár, Magyarország Kormányának modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa, valamint Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője

Feol.hu

A kisbusz elé kifeszített nemzeti színű szalagot Daubner Roland falugondnok vágta át

Fotó: Zelenák Tibor Tamás

Sárszentmihály sárpentelei részén, az ott élők életkörülményeinek javítása érdekében, a már korábban elindított falugondnoki szolgáltatás biztosításához (a rászorulók orvoshoz és rendelőintézetbe történő szállításához, valamint a bevásárláshoz) a Magyar Falu programban megjelent Tanya- és falugondnoki buszok beszerzése elnevezésű pályázaton indult és nyert a település önkormányzata.

A 14,8 millió forintos támogatásból egy 9 személyes kisbuszt sikerült beszerezni, mely alkalmas mozgásában korlátozott személy szállítására is. A járművet szeptember elsején délután ünnepélyes külsőségek között az új óvoda előtti területen adták át, illetve helyezték hivatalosan is a település szolgálatába a falubuszt.

 

Az eseményen jelenlévőket népdalcsokorral köszöntötte a Jenői Asszonykórus, majd Körmendi Gitta Vörösmarty-díjas költő mondta el egyik ide illő versét. Óber Andrea polgármester megköszönte mindenkinek a segítségét, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ez a projekt is sikeres lehessen.

A sok érdeklődőt a helyszínre vonzó kis ünnepség rendhagyó átadással zárult, ugyanis Gyopáros Alpár kormánybiztos javaslatára a politikusok helyett maga a falugondnok, Daubner Roland vágta át a kisbusz elé kifeszített nemzeti színű szalagot.

Szerzők: Zelenák Tibor Tamás és V. Varga József

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában