Hamarosan "élesek"

2023.09.21. 14:00

A fehérvári Auchan parkolóba telepített oszlopokat a Tesla

Ahogy megírtuk korábban, az egyik fehérvári nagyáruház parkolójában tizenkét új villámtöltő épült. Akkor még csak a villanyautosok.hu cikke nyomán találgatni lehetett, de már biztos: a Tesla fejlesztette tovább a magyar töltőhálózatát. Hamarosan, talán már ebben a hónapban használatba is vehetik az érintettek a töltőket.

Horváth-Buthy Lilla

Sárga szalag tekeredik némely oszlop körül, de a "szabad" állomásokon sem láttunk "tankoló" Teslát. A cég honlapja sem jelzi még, hogy átadták volna a szupertöltőket

Fotó: HBL

Korábbi fotók tanúsága szerint sárga szalaggal fonták körbe a tizenkét állomást, jelezvén: még csak építési terület. Szerdán azonban már csak néhány oszlopnál lehetett látni a sárga szalagot. A hivatalos listára, melyen jelenleg nyolc magyarországi helyszín található, mint funkcionáló supercharger még nem vették fel a fehérvárit, legalábbis a Tesla honlapja nem jelzi, ahogyan a most kialakított óbudait sem. 

"Az új, 12 állásos töltőállomás az M7-es autópályán déli irányba, a 64-es kijárattól közelíthető meg. Az Auchan áruház parkolójában V3-as oszlopok maximális teljesítménye 250 kW, indításukhoz pedig a Teslásoknak semmi nem szükséges, hiszen a gyártó saját Plug & Charge rendszere a töltőfej csatlakoztatása után azonnal indítja a töltést, a díjakat pedig a fiókhoz kapcsolt bankkártyára terheli. Ha a helyszín megnyílik majd más autósok előtt is, akkor a Tesla applikáció letöltésével, és egy ingyenesen nyitható Tesla fiókkal lehet majd használni a töltőket." - írta cikkében a villanyautosok.hu.

A forgalmas helyszín ideális lehet a többi villanyautósnak is, amennyiben a Tesla megnyitja más autók számára is a töltés lehetőségét
Fotó: HBL

Azt nem lehet tudni, hogy Magyarországon miért nem az új V4-es oszlopokat telepítették, ami már 350 kW leadására is képesek. A székesfehérvári mellett, Óbudán ugyancsak V3-as Supercharger hálózatot építettek ki. Úgy tudjuk egyébként, hogy ha a Tesla úgy dönt, nálunk is fejleszteni szeretne, egyszerű lesz a váltás V4-esre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában