Frissen Fejérből

2023.08.14. 12:35

Sok-sok kilométernyi új kerékpárút és sáv épült Székesfehérváron

Több mint 17 kilométert érintett az a hálózatfejlesztés, amely mintegy 1,9 milliárd forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósulhatott meg Székesfehérváron. Jelentette be hétfőn délelőtt Cser-Palkovics András polgármester a Zámoly utca – Kiskút útja szakasz átadóján Földi Zoltán önkormányzati képviselő jelenlétében.

Kecskés Zoltán

Átadták a Zámoly utca – Kiskút útja megújult szakaszát.

Fotó: Bácskai Gergely / ÖKK

Ahogy a városvezető fogalmazott, ezzel egy több éves kerékpárút fejlesztés valósulhatott meg a városban, a „Székesfehérvár területén fenntartható városi közlekedésfejlesztés” című projekt keretében. Mint mondta, most már létezik egy biztonságos és abszolút szép kialakítású rendszer Fehérváron. Cser-Palkovics András hozzátette azt is, hogy a város több pontján, ahol lehetett, a kerékpáros közlekedés mellett egyéb beavatkozás is történt (útfelújítás, járdaépítés) az elmúlt öt évben. A projekt keretében többek között a Rákóczi utca, Berényi út, a Piac tér-Tolnai utca, Prohászka Ottokár út, Széna tér, Mátyás király körút, Szabadságharcos út újulhatott meg, de még hosszasan folytathatnánk a sort az egyéb forgalmi beavatkozást érintő szakaszokkal együtt. A polgármester végül elárulta, hogy vannak még terveik, hogy a kerékpáros infrastruktúrát tovább fejlesszék. 

Földi Zoltán önkormányzati képviselő szintén a biztonságot emelte ki beszédében. A Zámoly utca – Kiskút útja projekt keretében ugyanis az útburkolat szélesítésével és a kopóréteg felújításával irányhelyes kerékpársávokat alakítottak ki, a csapadékelvezető-rendszer korszerűsítették, valamint végre megvalósulhatott a gyalogosok védelme érdekében a Kiskút útja mellett járda kiépítése. A képviselő felszólalásában megköszönte az itt élők nevében a beruházást.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában