Megkezdődtek a munkálatok

2023.08.16. 19:35

Elegendő összeg gyűlt össze a Szent Donát-kápolna tetőszigetelésének cseréjére

Sokszor hallhatunk, olvashatunk arról, hogy a közösségi jótékonysági akcióknak, gyűjtéseknek mekkora ereje van, de külön jó látni, amikor ez az erő olyannyira erős, hogy meg is valósul a kitűzött cél.

Déri Brenda

Fotó: Déri Brenda / FMH

Így volt ez a Szent Donát-kápolna esetében, ugyanis a közösségi összefogás eredményeképpen alig fél év alatt összegyűlt a tetőszigetelés cseréjéhez szükséges közel két millió forint – derült ki az ÖKK közleményéből, valamint a Székesfehérvár-Öreghegy Római Katolikus Plébánia is megosztott néhány képet a munkálatok megkezdéséről a közösségi oldalán. 

Mint írják a felújításra már nagy szükség volt, hiszen a 30 éve átadott kápolnán már igencsak fogott az idő vasfoga, illetve megsínylette a szélsőségesebb időjárást is.

Az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportja egyébként tél végén indította az adománygyűjtést, de emellett egy jótékonysági bált is szerveztek. Így az adakozóknak ott is volt lehetősége támogatni a kezdeményezésüket, na meg persze szórakozni is, hiszen volt tombola, zene, tán és finom falatok. 

A felújítási munkálatok néhány napja tartanak, megkezdődött a felállványozás és a tetőszigetelés cseréje.

Fotó: Déri Brenda / FMH


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában