Vajon idén sem lesz?

2023.07.19. 11:00

Tűzijáték Székesfehérváron?

Megérkeztek az első követelések a közösségi oldalakra, hogy idén végre már ne legyen Székesfehérváron tűzijáték. Nos, évek óta nem volt, nincs is mit vitatkozni ezen, de vajon idén sem lesz?

S. Töttő Rita

Illusztráció

Fotó: Pixabay

Évekkel ezelőtt bejelentette Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András, hogy nem rendeznek Székesfehérváron tűzijátékot. Két nagyobb program azonban idén is lesz augusztus 20-a körül a városban: a Bory téren tartják az Öreghegyi Mulatságokat augusztus 19-én, szombaton, ám ennek programtervében sem szerepel a tűzijáték. Szent István napján, augusztus 20-án pedig a Királyi Napok keretében lesz számos program, amely  a Zichy-színpadon zárul Erkel Ferenc Bánk bán című művének koncertszerű előadásával, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar közreműködésével. Ebben a programtervben sem szerepel tehát a tűzijáték.

Az égi látványosság kedvelőinek sem kell azonban lemondaniuk az idei évi tűzijáték-betevőről, ugyanis Budapesten a hírek szerint idén Európa legnagyobb tűzijátéka várható. Lesz fényshow, drónjáték és épületfestés, melyet ezúttal is a budai és a pesti rakparton rendeznek meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában