Kulturális barangolás

2023.07.19. 12:30

Sajátos nevelési igényű gyerekeket vár a kápolnásnyéki Halász-kastély

Kulturális barangolásra hívja a hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű tanulókat a Halász-kastély. Pályázatot írtak ki csoportok, osztályok számára, melynek nyerteseit díjmentes programra invitálják.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány hirdette ki azt a pályázatot, melynek „Kulturális barangolás a kápolnásnyéki Halász-kastélynál” címet adták. Hátrányos helyzetű, illetve sajátos nevelési igényű tanulókat (is) integráló csoportok, osztályok jelentkezését várják, akik szívesen részt vennének egy egész napos, díjmentes programon. A kápolnásnyéki vasútállomásról autóbusszal szállítják a pályázat győzteseit – összesen maximum 75 főt – a kastélyhoz, így bárhonnan pályázhatnak, érkezhetnek a csoportok.

A kiránduláson a gyerekek megismerhetik a kastély történetét, a park szépségeit, valamint a kastélyban látható legújabb kiállítást is. Lesz Kastély-totó és ismerkedés Schweidel József aradi vértanú életével, a nap végén pedig emléktárgyakat készíthetnek a fiatalok. A kirándulásra augusztus 7-e és szeptember 8-a között kerülhet sor.

A pályázat részletei kapcsán az Alapítvány kihangsúlyozta:  a pályázó osztály vagy csoport egy A4-es oldalas bemutatkozását várják július 31-ig a [email protected] címre. A pályázatban kérik megjelölni a csoport létszámát, a hátrányos helyzetű/sajátos nevelési igényű gyermekek számát, valamint a csoport kísérőjének nevét, elérhetőségeit, és 3 kiválasztott időpontot 2023. augusztus 7. és szeptember 8. között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában