Nyitott bejárati ajtóra ébredtek

2023.07.20. 20:00

Mindenki büszke a hét hónapos Vulkánra, aki ugatásával elijesztette a betörőt

Ahogy azt korábban megírtuk Vulkán, a Herosztól örökbefogadott kutyus harsány ugatásával elkergette a betörőt, megmentve ezzel az alvó családot.

Déri Brenda

Apró termete és kora ellenére harsány hangjával elijesztette a beosonni akarót.

Fotó: Buzás Gáborné

Buzás Gáborné és családja idén januárban fogadta örökbe Vulkánt a Herosztól és úgy tűnik a jó tett már vissza is szállt rájuk, hiszen alig fél évvel a később a kutya is megmentette őket. Megkeresésünket, hogy mesélje el pontosan mi történt, örömmel fogadta és büszkén kezdett bele:

– Már mindenki aludt, a három gyermekünk, a férjem és én is, de egy halk ajtónyikorgásra felébredtem. Van egy macskánk, így nem tulajdonítottam a nesznek túl nagy jelentőséget, mert azt hittem ő zörög, Vulkán azonban igen és hangos ugatásba kezdett. Érdekes volt, mert nem a szokásos módon ugatott, majd reggel láttuk, hogy 40-50 centire nyitva van a bejárati ajtó. Valaki valószínűleg azt hitte, hogy senki nincs otthon, de meghallotta a kutyát és gyorsan távozott. Nagyon büszkék vagyunk rá, főleg azért, mert még csak hét hónapos – részletezte a gazdi.

Érdeklődtünk még, hogy voltak-e feszegetésre utaló jelek a bejártai ajtón, de nem. Nem tudják, hogy nyithatták ki ilyen halkan, a rendőrség pedig még vizsgálja a zárat.

Mindenesetre Vulkán valóban egy kis hős, szerencséje van a Buzás családnak vele.

Fotó: Buzás Gáborné


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában