Június végéig lehet jelentkezni

2023.06.06. 15:30

Aba is csatlakozott a lakossági LED-csereprogramhoz

Egy kedvező elbírálású pályázatnak köszönhetően Aba is csatlakozott a lakossági LED-csereprogramba. A helyiek június 30-ig leadott regisztrációjukkal igényelhetnek ingyenes fényforrásokat.

Héjj Vivien

Hagyományos fényforrásaikat LED-izzókra cserélhetik az abaiak

Forrás: Pexels.com

A lakossági villanyszámlák csökkentése mellett környezetvédelmi célokat is szolgál az ingyenes lakossági LED-csereprogram, melybe immáron az abai háztartások is bekapcsolódhatnak. A program hivatalos honlapján közzétett adatok szerint egy átlagos magyar háztartásban húsz darab izzó található, melyek fogyasztása a teljes áramköltség közel egyharmadát teszik ki. A honlapon található kalkulátorral kiszámolható, hogy éves szinten milyen megtakarítást eredményez, ha a háztartások a hagyományos villanykörtéket korszerű izzókra cserélik.

A ledcsere.hu oldalon néhány személyes és a fényforrásokra vonatkozó adat megadása után könnyedén regisztrálhat bárki, akinek a nevén villanyszámla van. A szükséges adatok és dokumentumok kitöltése után a rendszer kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult.

Akik a regisztráció során elakadnak, azok az abai hivatalban kérhetnek segítséget. Az átvétel időpontjáról a regisztrációt követő hetekben kapnak tájékoztatást a jelentkezők. Az abaiak számára a regisztráció határideje június 30.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában