Életmentés

2023.05.22. 10:28

Célba értek az adományok, kezdődhet az újraélesztés oktatás

Tizenöt nagylelkű helyi felajánlónak köszönhetően összegyűlt a célként kitűzött félmillió forint, melynek köszönhetően olyan eszközt vásárolhatott a sárosdi alapítvány, amellyel az újraélesztés alapjait sajátíthatják el a helyiek.

Héjj Vivien

Az alapítvány képviselői elsőként az adományozóknak mutatták be az újonnan megvásárolt gyakorlóbábukat, s azok szakszerű használatát

Fotó: Hercsik Zalán - Sárosd Ifjúságáért Alapítvány

Nem mindennapi kezdeményezést indított a Sárosd Ifjúságáért Alapítvány idén áprilisban: újraélesztés oktatására használható eszközök vásárlására kezdtek adományokat gyűjteni, céljuk volt, hogy a településen élőknek, kiemelten az általános iskolásoknak, újraélesztő tanfolyamot tudjanak tartani.

A helyiekre természetesen most is számíthatott az alapítvány, tizenöt nagylelkű helyi lakos és vállalkozó támogatta a kezdeményezést, melynek köszönhetően alig egy hónap alatt összegyűlt a célként kitűzött mintegy félmillió forint, ami elegendő volt egy csecsemő, egy gyermek és egy felnőtt gyakorló baba megvásárlásához.

Az alapítvány elsőként a támogatóknak tartott exkluzív bemutatót, ismertetve a szakszerű újraélesztés lépéseit, s lehetőséget adva a gyakorlásra. A munka természetesen ennyivel nem ért véget, sőt! Az alapítvány tagjai az elkövetkezendő időben felkeresik a helyi intézményeket, kilátogatnak a sárosdi rendezvényekre, hogy a újraélesztés technikáinak elsajátításában minél több lakosnak segítséget nyújthassanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában