Irodalmi vetélkedő

2023.05.08. 19:00

40 kérdéses feladatsort kellett megoldaniuk a Barangoló vándorszínész döntőjébe jutott csapatoknak

Május 8-án, hétfőn kezdetét vette a Barangoló vándorszínész című vetélkedő döntője, melyet Székesfehérváron, a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasótermében tartottak.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Petőfi 200 programsorozat keretén belül megvalósult vetélkedő azokat a Fejér vármegyei felső tagozatos tanulókat várta, akik kedvelik az irodalom világát és bővíteni szerették volna az azzal kapcsolatos ismereteiket. Ennek első, internetes fordulója már lezajlott és az onnan tovább jutott háromfős csapatok mérhették össze tudásukat ismét, ám ezúttal személyesen a döntőben, melyet Sipos András, a Tarsoly Ifjúságért Egyesület elnöke nyitott meg. Köszöntőbeszédében bemutatta a zsűritagokat, szervezőket, majd ejtett néhány szót a verseny menetéről. Az elnök mellett Bakonyi István, József Attila-díjas irodalomtörténész is felszólalt, elsősorban Petőfi személyéről és arról, hogy rövid alkotói évei ellenére milyen maradandót is alkotott.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap 

De visszatérve a vetélkedőre és a feladatokra, nem volt egyszerű dolga a diákoknak, akiknek egy 40 darab kérdésből álló feladatsort kellett megoldaniuk. Mint a helyszínen megtudtuk a megoldásokat az a 20 perces kisfilm tartalmazta, amit közben nézniük kellett, valamint azt is kihangsúlyozták, hogy nagyon figyeljenek a kisfilm részleteire, hiszen sokszor azok jelenthetnek egy-egy kérdésre választ.

Ami pedig a díjazást illeti a vetélkedő végén, a legjobb eredményt elérő csapatok jelentős értékű könyvvásárlási utalványt nyerhettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában