Nyertes pályázat

2023.04.05. 19:00

Ez a traktor a dombokra is felmászik!

Új, dízel fűnyírótraktorral bővült a fehérvárcsurgói önkormányzat gépparkja. A mintegy 5 millió forint értékű, japán gyártmányú járművel szerda délben ismerkedtek meg a zöldterületek gondozásáért felelős alkalmazottak.

Borsányi Bea

Törő Gábor és Temesvári Krisztián

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

A vidékfejlesztési program keretében a Bakonyért Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület területére meghirdetett pályázatban három forint híján, hárommillió forintot kapott Fehérvárcsurgó önkormányzata. Ezt az összeget egészítették ki saját erőből, majd vásárolták meg azt a kis fűnyíró traktort, amellyel a jövőben a zöldterületeken dolgoznak majd a hivatal munkatársai. Temesvári Krisztián, polgármester elmondta, van már a településnek egy hasonló, de kisebb fűnyírója, a most vásárolt gép azonban jóval erősebb és nagyobb vágóasztallal is rendelkezik, így a lankás területeken is lehet vele dolgozni. Jó szolgálatot tesz majd tehát Csurgón, ahol elég nagy az önkormányzat kezelésében lévő zöldterület. 

Az önkormányzat 2020-ban a Magyar falu programban nyert támogatást közterületkarbantartó gépre, amiből egy többfunkciós traktort vásároltak. Tavaly pedig egy kisteherautóra pályáztak, akkor azonban nem voltak sikeresek. A polgármester szerint erre még szükségük lenne, mivel a faluhoz jelentős nagyságú külterület tartozik, ezért újra beadják majd a pályázatot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában