Frissen Fejérből

2023.04.02. 14:07

Átadták a megújult ravatalozót Csóron

Csór önkormányzata három pénzügyi forrást is megmozgatott a tulajdonában lévő temető megszépítésére.

Hajdú Marianna

Az ünnepélyes szalagátvágás pillanata a felújított ravatalozó előt

Fotó: Gombaszögi-Szalai Tímea

Két Magyar falu programos pályázat 21,5 millió forintja mellé az önkormányzat még kétmillió forintot tett. Ezek csak számok és összegek, amik noha valóban elengedhetetlenek a munkák kivitelezéséhez, de a helyi erők nélkül nehezebb lett volna a település ravatalozóját rendbe tenni. A csóri lakosok közösségi munkájának segítségével végül elkészült a ravatalozó előtti előtető és a térkövezés is.

Ahogy Csete Krisztián, a település polgármestere ünnepi beszédében fogalmazott, akik a településen élték le életüket, földi maradványaiknak is ott kell nyugodniuk. Ugyan az ember a szívében hordozza szeretteit, a temető mégis segít abban, hogy a gyász átalakulhasson az élethez nélkülözhetetlen kötődéssé.

A polgármester mellett Törő Gábor országgyűlési képviselő, Genda Attila református lelkész és Nyárai-Horváth István kanonok, püspöki tanácsos vágta át a nemzeti színű szalagot a felújított ravatalozó előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában