Programozás, vízilabda és angolozás

2023.04.25. 17:30

A lehető legkülönfélébb nyári táborokkal készülnek megyeszerte

Talán sok szülőnek problémát okozhat, hogy hogyan oldja meg gyermeke felügyeletét a nyári szünet ideje alatt. Így nekik kedvezve utánajártunk, hogy Székesfehérvár, illetve a megye egyes részein milyen lehetőségekkel készülnek az oktatási intézmények a nyárra.

Déri Brenda

Fotó: FMH-archív / Fehér Gábor

Fejér településeivel kezdve elsők között említenénk az agárdi Chernel István Általános Iskola és Gimnáziumot, ahol két nyári táborral is készülnek a gyerekeknek. Az első ilyen a dráma- és színjátszó tábor, melyet június 19–23. között tartanak a Parkerdőben. Mint írják kalandos vetélkedőkkel, drámajátékokkal, díszlet- és jelmezkészítéssel várják az érdeklődő 6-14 éves tanulókat. Másik táborukkal már inkább a nyelvtanulásra fókuszálnak a szervezők, méghozzá az angol nyelvre. Ezt két alkalommal is megrendezik a nyár folyamán. Azoknak, akik középszinten beszélik a nyelvet július 3–7. között tartják a foglalkozásokat, míg az alapszintű nyelvismerettel rendelkezőknek július 17–21. között. A részt vevők különböző szituációs kihívásokban fejezhetik ki magukat angolul, valamint fejleszthetik vitakészségüket és alap kommunikációjukat. A helyszín ugyancsak az agárdi Parkerdő és a 13-15 éves korosztályt várják. 

Csákváron az Esterházy Móric Általános Iskola immáron harmadik alkalommal rendezi meg a Vándortábort az országos Erdei Vándortábor Program keretén belül. Itt elsősorban a mozgásé és a természet megismeréséé a főszerep. A tanulók ellátogatnak a Pilisbe, helyi érdekességeket, nevezetességeket ismernek meg. A Vándortábor idén június 26-július 2. között kerül megtartásra.

Székesfehérváron a Széna téri Általános Iskola külön tábort tart alsós, illetve felső tagozatos diákjai számára. Mindkét tábort július 3–7. között tartják, ám míg a kisebbeket Vértesboglárra viszik a Vérteslovas Erdei Iskola és Szabadidőparkba, addig a nagyobbakat Szilvásváradra. 

Ezentúl nem csak az iskolák készülnek a nyárra, hanem például sport egyesületek vagy egyéb intézetek is. A Fehérvár Vízilabda SE turnusokban várja az úszni és vízilabdázni vágyó 6-13 éves korosztályt egész nyáron. Mindegy, hogy tud vagy nem tud úszni, vízilabdázik, avagy sem, mindenkit várnak szeretettel a meghatározott korcsoportból. 

Végül az Algorithmics Székesfehérvárt említenénk, akik két turnusban indítanak nyári tábort. Július 3-7-ig a 10-12 éveseket várják, míg július 10-14-ig a 7-9 kor közöttieket. Táborukat inkább azoknak ajánlják, akiket érdekel a programozás és kódolás világa.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában