Interaktív programok

2023.04.09. 14:09

A kosár kész, de hol a tojás? – így zajlott a húsvét a Sóstón

Saját készítésű, egyedi díszekkel ellátott színes kosarakkal indultak útnak kicsik és nagyobbak húsvét vasárnapján a Sóstó Természetvédelmi Területen, hogy felkutassák a nyuszi által elrejtett finomságokat.

Héjj Vivien

Kosárkészítéssel kezdődött a vasárnapi program a Sóstó Látogatóközpontban

Fotó: NAGY NORBERT

Izgalmas programokkal várta a családokat a hosszú hétvégén a Sóstó Látogatóközpont: az interaktív játékok és a szakvezetett túrák mellett a húsvét vasárnapjára időzített ünnepi programokat övezte a legnagyobb érdeklődés.

Tucatnyi gyermek ülte körbe a látogatóközpont kézműves asztalait, ahol papír alapanyagok, ragasztók ollók és színes ceruzák sorakoztak. Miután mindenki elfoglalta helyét, kezdődhetett az alkotás: a gyerekek színes, egyedi húsvéti kosarakat készíthettek, amiket a foglalkozás után azonnal ki is próbálhattak. Ekkor indult ugyanis a nap egyik legizgalmasabb része: a tojáskeresés.

Az egyik legizgalmasabb program kétséget kizáróan a tojáskeresés volt
Fotós: Nagy Norbert

A gyerkőcök kabátot és sapkát húztak, majd saját készítésű kosaraikkal és kellő izgalommal felvértezve indultak útnak a Sóstó Természetvédelmi Területen, hogy minél több húsvéti tojás lelőhelyét felkutassák.

Fotós: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A keresés természetesen nem maradt eredmény nélkül, a gyerekek pedig a tojások mellett maradandó élményekkel is gazdagodhattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában