Program a környezetért

2023.03.21. 11:00

Közös szemétszedés, aztán kolbászevés

Ha a téli hónapok után végre itt a jó idő, ismét lehet kirándulni az erdőkbe, hegyekbe. Ilyenkor tűnik elő azonban a szemét is, amely elcsúfítja a környezetet. Az egyes települések akciói mellett minden évben tavaszi takarításra hív a vadászkamara és a Pro-Vértes Közalapítvány is.

Borsányi Bea

Fotó: Kiss János / Új Néplap

Az idén mind a két szervezet április 1-jén várja az önkénteseket, hogy együtt tisztítsák meg a környezetet, az erdőket, mezőket. Az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Vármegyei Területi Szervezete arra kéri a Fejér megyei vadászatra jogosultakat, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez a saját vadásztársaságuk területén és kérjék meg vadásztársaikat, barátaikat, családtagjaikat, hogy ők is vegyenek részt a felhívásban. Egy konkrét szemétszedési program már ismert: április 1-jén 9 órakor Gánton a Vértes Vendéglő előtt gyülekezik egy csoport, akik a környéket tervezik megtisztítani a szeméttől. 

Ugyancsak április 1-re szervez szemétszedést a Pro Vértes is. Annak érdekében, hogy a megtisztítandó területeket koordinálni tudják, a [email protected] e-mail címen várják csapatok, baráti közösségek és családok előzetes jelentkezését. Igény szerint zsákokat és kesztyűt is tudnak a munkához biztosítani. A szemétszedés 9 órakor kezdődik majd, a munka végén pedig a Pro Vértes minden szorgos tisztogatót csíkvarsai sült kolbásszal vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában