Kérdés helyett inkább cselekedett

2023.03.08. 07:00

Egy fehérvári fiatal hölgy az interneten keres társaságot nagypapájának

Példaértékű, kétségtelenül ez a szó illik arra a fiatal hölgyre, aki az internetet hívta segítségül, hogy nagypapájának újra fellendítse a társasági életét.

Déri Brenda

Forrás: Pexels.com

Érdekes és egyben megmosolyogtató bejegyzésre bukkantunk a minap a közösségi médiában. Tóth Emőke feladott egy ’hirdetést’, melyben elsősorban a szépkorú idős urakhoz szólt. A felől érdeklődött, hogy volna-e kedve valakinek a nagypapájával kártyázni, sakkozni. Úgy véli sok olyan idős ember lehet, aki vágyik a vele egykorúak társaságára, de nem feltétlenül a nyugdíjas klubok jelentik számukra a társasági életet. Meglehet igaza van, hiszen bejegyzése közzététele után nem sokkal a hozzászólók közül már volt olyan, aki jelezte, hogy ő is hasonló korban van és nagyon örülne neki, ha tudnának találkozni a nagypapával. 

A kedves gesztus után érdeklődve felvettük a kapcsolatot Emőkével, aki elárulta, hogy honnan jött az ötlete. 

– Sajnos nemrég elhunyt a nagymamám, így a papa hosszú idő után egyedül maradt. A családdal természetesen ott vagyunk neki, de úgy érzem, hogy mi nem tudjuk neki megadni azt a társaságot, amit a vele korabeliek igen. Természetesen voltak barátai, de már ők is elhunytak. Nem szeretnénk, ha magába fordulna és elveszítené az életkedvét, így már voltak próbálkozásaink. Elvittük egy idősek otthonába nappali foglalkozásra, de nem tetszett neki, nem volt oda való – mesélte az unoka, akiben ezután merült fel, hogy mi lenne, ha az internetet hívná segítségül.

Felhívására jelenleg egy idős úr jelentkezett, de szeretné, ha még néhányan összegyűlnének és akkor kész tények elé állítva közli a nagypapájával, hogy rendszeres társaságot szerzett neki, Emőke ugyanis ezt mind titokban teszi.

– Igen, valóban nem szóltam még neki, majd akkor szeretnék, ha már többen jelentkeznek. Illetve azt is figyelembe kell vennem, hogy olyan idős emberek jelentkezzenek, akik a közelében élnek, hiszen az sem utolsó, hogy ennyi idősen ne kelljen az egész városon keresztül utazni – mondta.

Nos, mi mindenesetre bízunk abban, hogy sikerrel jár a fiatal lány elképzelése és a nagypapa is örömmel veszi a gesztust. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában