Magyar Falu Program

2023.02.24. 17:00

Folytatódik a sárosdi köztemető fejlesztése

A ravatalozó felújítása után ezúttal a központi közlekedő út és a kapcsolódó térvilágítás fejlesztése következik a sárosdi Szabadegyházi úti köztemetőben.

Héjj Vivien

Újabb temetőfejlesztést üdvözölhetnek a település lakói (képünk illusztráció)

Forrás: Pexels.com

Megkezdődtek az újabb kivitelezési munkálatok a sárosdi köztemetőben. Az önkormányzat 2019-ben már sikeresen pályázott a Magyar Falu Program keretein belül, akkor 27 millió forintot nyert a település a Szabadegyházi úti köztemető ravatalozójának teljes felújítására.

A napokban kezdődött fejlesztésre 2021-ben nyert közel 5 millió forint támogatást a település. Dunkl Gergely polgármester tájékoztatása szerint a kivitelezési munkálatok során megtörténik a központi közlekedőút térkövezése mintegy nyolcvan méter hosszan, valamint a térköves út mellett három darab új térvilágítási kandelábert is kihelyeznek. Mindezeken túl a temető területén új vízvételi pont is létesül.

A munkálatok ideje alatt a fejlesztendő területek építési területnek minősülnek, így a település vezetője kéri, hogy a lakosság fokozott figyelemmel közlekedjen a temetőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában