összefogás

2023.02.10. 18:00

Egy székesfehérvári szurkolói csoport is gyűjt a törökországi-szíriai földrengés áldozatainak

Bizonyára már a legtöbben értesültek arról a Richter-skála szerinti 7,8-as erősségű földrengésről, ami Törökországot és Szíriát sújtotta és amit számos más, a két ország közelében lévő ország is megérzett.

Déri Brenda

Egy középkorú férfit szerdán mentettek ki a magyar mentők a romok közül

Fotó: Baptista Szeretetszolgálat

A pénteki adatok szerint a halálos áldozatok száma már meghaladta a 20 ezer főt a törökországi és szíriai területeken, de még mindig rengeteg ember lehet a romok alatt, így ez a szám feltehetőleg emelkedni fog. A mentőalakulatok napok óta gőzerővel azon dolgoznak, hogy túlélőket találjanak. Mindeközben számos európai ország összefogott és az ott dolgozó mentőcsapatoknak, illetve az áldozatok családjainkat és a túlélőknek gyűjtenek. Így tett a székesfehérvári önkormányzat is, akik 3 millió forintot ajánlottak fel a Baptista Szeretetszolgálatnak, hogy támogassák a mentési akciójukat. 

Illetve számos helyi csatlakozott a RBD szurkolói csoport kezdeményezéséhez, akik gyűjtést szerveztek. 

„Egyeztetve a Török Nagykövetséggel, az RBD szeretne egy nagyon gyors gyűjtést tartani a földrengés áldozatainak megsegítésére. Az adományok kamionnal kerülnek kiszállításra, közvetlenül az érintettekhez” – írják bejegyzésükben, melyben részletezik, hogy elsősorban mik azok, amik nagy segítséget jelentenének. 

E szerint plédekre, takarókra, tartós élelmiszerekre és higiéniai eszközökre van a legnagyobb szükség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában