Frissen Fejérből

2023.01.20. 12:44

Több mint tíz kilométeres sétával emlékeztek a doni katasztrófa áldozataira

A Magyar Tartalékosok Szövetsége Fejér Megyei Szervezete emléktúrákkal tiszteleg a doni katasztrófa áldozatai előtt a tragikus esemény nyolcvanadik évfordulóján. A mai nap során tartották meg a második emlékmenetet, melynek során fehérvári fiatalokkal járták végig a város világháborús emlékműveit.

Baráth Eszter

Az emlékmenet résztvevői valamennyi helyszínen mécsesgyújtással emlékeztek az áldozatokra

Fotó: Baráth Eszter

MATASZ DON-80 címmel hirdette meg azt a sorozatot a Magyar Tartalékosok Szövetsége Fejér Megyei Szervezet, amelynek keretében a doni katasztrófa során elesett, megsebesült, vagy fogságba esett katonákra emlékeznek. A mai, fiatalok számára szervezett emlékmeneten a Székesfehérvári Szakképzési Centrum négy intézménye, a Hunyadi Mátyás Technikum, a Váci Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, a Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola és a Széchenyi István Műszaki Technikum tanulói vettek részt. A diákokhoz csatlakoztak az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár, valamint az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred tagjai is.
A mai program egyik különlegessége volt, hogy a több mint 10 kilométeres séta tizenegy állomása közül valamennyinél, az emlékművekről és a helyszínek jelentőségéről a diákok mondtak ismertetőt társaiknak. Valamennyi helyszínen mécsesgyújtással és koszorúval fejezték ki tiszteletüket a túra résztvevői.
A MATASZ DON-80 emlékmenet-sorozata február 4-én Várpalotán folytatódik.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában