Frissen Fejérből

2023.01.06. 14:43

Még nem tudni, hogy pékség vagy lakás lesz a bezárt kisboltból

Alig egy napja annak, hogy megírtuk a fecskeparti lakótelep egyetlen kisboltjának a bezárását, máris érkezett jelentkező, egy pékség, aki kibérelné a helyiséget. Igen ám, de időközben azt is megtudtuk a lakóktól és a korábbi bérlőtől, hogy a tulajdonos lakásokat szeretne kialakítani az egykori bolt helyén.

Déri Brenda

Székesfehérváron valóban bezárt a bolt a Fecskeparton, de Tordason ilyenről nincs szó!

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Egy idős lakó elmondta, hogy sokkal jobban örülnének a pékségnek, hiszen akkor legalább a napi pékárút és tejterméket onnan tudnák beszerezni. Főleg azoknak lenne nagy segítség, akiknek rosszabb az egészségügyi állapota, nekik ugyanis egy hosszabb séta vagy a tömegközlekedés szóba sem jöhet ahhoz, hogy beszerezzék máshol a napi élelmiszereket. Volt, aki 30 éven keresztül a kisboltba járt, ha éppen kellett neki valami. Míg más akkor ment, ha éppen elfelejtett valamit beszerezni a vasárnapi ebédhez. Egy másik környéken élő pedig az ott dolgozók segítőkészségéért és kedvességért járt oda. Éppen ezért már a pékség is részleges megoldást nyújtana, akik az előző cikkünket elolvasva fordultak hozzánk segítségért.

- Mi egy Polgárdiban lévő pékség vagyunk és szeretnénk Székesfehérváron is nyitni egyet. Így úgy gondolom a szerencsés véletlennek köszönhető, hogy éppen akkor keresünk kiadó helyiséget, amikor olvastuk a boltbezárásról szóló cikket - mondta Puskás Petra, a Puskás és Társa Kft. ügyvezetője. Nos, azt ugyan még nem tudni, hogy a pékség és a bérlemény tulajdonosa megtudnak-e állapodni, de annyi biztos, ha a lakókon múlna, akkor egyértelműen a pékséget választanák. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában