Jókedvűek és humorosak

2022.12.31. 09:30

Ősiben találkoztak utoljára a Fejér és Veszprém megyei lovas barátok

A Veszprém megyei Ősit választották a 2022-es év utolsó találkozójára. A Fejér és Veszprém megyei lovasokat is sorai között tudó társaság a legnagyobb hangulatban érkezett a megbeszélt gyülekező helyre.

Hajdú Marianna

Fotó: Hajdú Marianna / FMH

Különböző lovasegyesületekből jöttek, de már több mint tíz éve alkotnak egy csapatot, mint lovas baráti társaság. Az bennük a közös, hogy mindenki saját lóval büszkélkedhet, van aki többel is. Lovaik a hobbijuk, de életüknek a része is. Mindenki a főállása mellett foglalkozik az állatok tartásával. Nagyon büszkék arra, hogy lovaikat saját maguk tartják, senki sem vesz igénybe bértartást.

A Várpalotáról, Berhidáról, Polgárdiból, Sárszentmihályról, Sárkesziről, Úrhidáról és Nádasdladányból érkezett csapattagok rendszeresen összejárnak az év folyamán. Év közben közös túrákra, lovas kirándulásokra indulnak együtt, a Bakonyba vezető túráik rendszeresek. Rendezvényeken is részt vesznek, legfőképpen hagyományőrző programokon, ahol műsort is előadnak. A rendezvénynek megfelelően öltöznek be huszárnak, betyárnak, de akár labancnak is. 
Jókedvüket és humorukat egy percig sem rejtik el. A kérdésemre, hogy miért lovagoltak el idáig ebben a hideg időben, azt felelik, eljöttek otthonról, mert félnek az asszonytól. Betyár egy társaság. 

Sokszor összejönnek és mivel egymás között nagy a távolság, valahol félúton találkoznak és tábort vernek egy-egy találkozó alkalmával, mint ma is tették egy évbúcsúztató ebédre és beszélgetésre. Az elfogyasztott étel után hamar hazaindulnak. Igyekeznek még napnyugta előtt hazaérni. Van, aki 25 kilométert lovagol hazáig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában