Adventi ablakkalendárium

2022.12.02. 14:00

Karácsonyi fények, sütemények, forró italok - Iszkaszentgyörgyön is kinyílt az első ablak

Harmadik éve gyúlnak fények az iszkaszentgyörgyi házak ablakában advent idején, és még mindig versenyeznek a lehetőségért a faluban. December 1-jén az önkormányzati hivatal kezdte a sort.

Borsányi Bea

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

Diós és mákos bejgli, sós és édes sütemények, tea és forraltbor várta azokat, akik csütörtök este elindultak, hogy megkeressék az idei élő adventi kalendárium első ablakát, amelyen délután 4 órakor gyúltak ki a fények. Igaz, az 1-es számot csak halványan lehetett látni a polgármesteri hivatal ablakában, de a díszkivilágítás elárulta, jó helyen jár az ember. Az aktuális ablak címét amúgy minden nap rejtélyes versikéből lehet megfejteni, így még izgalmasabb a játék. A verseket minden nap megtalálják a Közösségi Tér Iszkaszentgyörgy nevű közösségi oldalon.

A faluban egyébként nem csak az ablakkeresési kedv nagy, de az elmúlt években bebizonyosodott, szívesen vállalják a helyek az ablak díszítését is. Olyan is akadt, aki már tavaly lefoglalta a helyét, hogy idén véletlenül se maradjon ki a háza az adventi kalendáriumból. Iszkaszentgyörgyön a díszes ablak mellett vendégül is látják az ablakvadászokat.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában