Hasznos

2022.12.27. 18:00

Fenyőfák elszállítása Fejér megyében

Az ünnepeket követően megyénkben is megkezdik a fenyőfák elszállítását a hulladékszállító cégek. Minden településről megadott napokon viszik el a kihelyezett örökzöldeket.

Baráth Eszter

Fotó: Pesti Tamás / FMH-archív

A Depónia Nonprofit Kft. Székesfehérváron 2023 első hónapjában a kommunális hulladék gyűjtési napjain szállítja el a fenyőfákat is. Ez azt jelenti, hogy a tömbházas övezetekben januárban, a családi házas övezetekben pedig a hónap első és harmadik hetében, a kijelölt napokon viszik el a fákat. A cég arra kéri a lakosságot, hogy az örökzöldeket a kukák mellé, olyan módon helyezzék el, hogy az se a gyalogos, se az autós forgalmat ne akadályozza.

A Depónia már minden településre vonatkozóan kiadta a 2023-as hulladéknaptárat, amely weboldalukon megtalálható. Ezek alapján Martonvásárról január 17-én és február 21-én, Abáról január 13-án és 25-én, Bodajkról pedig január 11-én és 24-én szállítják el a fenyőket. 

Hasonlóképpen jár el a Vertikál Nonprofit Zrt. is, amely az érintett településeken a januári zöldhulladék-szállítás alkalmával csak a fenyőfákat viszi el. Dunaújvárosban ez az első hónap 14. és 28. napján, Bicskén és Polgárdiban 10-én és 24-én, Sárbogárdon pedig 7-én és 21-én történik majd.
A fenyőfák elszállítási időpontját települések szerint megtalálják a szolgáltatók weboldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában