Útfelújítás

2022.11.07. 20:00

Végre sima úton juthatunk el Csákvárról Gántra

Néhány hét híján egy éve, hogy bejelentették, megújul a Csákvárt és Gántot összekötő, 8321-es jelű út. A felújítás lezárult – jelentették be hétfőn a kisvárosban.

Borsányi Bea

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Régi adósság az 1975-ben épült út felújítása, ami legalább 30 éve téma – mondta tavaly novemberben Molnár István, a Magyar Közút Fejér megyei igazgatója, amikor bejelentették az örömhírt a Gánti út és a Dobogó utca sarkánál. Akkor az is elhangzott, a rettenetesen rossz állapotban lévő, 4,75 kilométer hosszú utat, melynek közel két kilométeres szakasza Csákvár belterületére esik, azért sem tudták korábban egy ütemben felújítani, mert nem volt megoldva a település ezen részén a csapadékvíz elvezetés. Márpedig ez is kardinális kérdés volt, hiszen a Vértes 150 hektárnyi vízgyűjtő területéről lezúduló csapadék és olvadt hó ezen az utcán folyik be a településre, így gyakran öntötte el az itt lévő házak udvarát, pincéit. A mostani felújítással sikerült két legyet ütni egy csapásra, hiszen az út felújítása mellett a vízelvezető rendszer is kiépült az elmúlt hónapokban. 

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap 

Az aszfalt teljes megújulása mellett az útszakaszon található mind az öt autóbuszmegállóban kiépítették a buszöblöt és az peront, a Szabadság utcánál pedig új zebra is létesült. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában