Idősek Napja

2022.11.03. 21:00

Száztíz hatvan év feletti kőszárhegyit köszöntöttek

Több mint száz, hatvan éven felüli kőszárhegyit láttak vendégül a művelődési házban csütörtök este az Idősek napja alkalmából.

Borsányi Bea

Az ünnepségen megjelent asszonyok között Borján Gyuláné volt a legidősebb, őt külön is köszöntötték

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A művelődési házba lépve minden meghívott vendég apró ajándékot vehetett át. Idén levendulapárnát varrtak a Katolikus Karitász helyi képviselői, illetve a segítő önkéntesek a 60 év feletti időseknek. Ahogy azt Borján Péter, polgármestertől megtudtuk, a meghívott több mint háromszáz kőszárhegyi idősből száztizen vettek részt a rendezvényen, amelyen elsőként Seres Sándorné, a helyi nyugdíjas klub elnöke köszöntötte a megjelenteket. A polgármester ünnepi gondolatait követően, amelyben többek között felidézte az elmúlt két évtizedet, melyet Kőszárhegy élén töltött, a szokásoknak megfelelően köszöntötték a férfiak és a nők között megjelent legidősebb kőszárhegyit. Idén név szerint a 87 éves Gáncs Jánost és Borján Gyulánét – tudomásunk szerint nem áll rokonságban a polgármesterrel -, aki ebben a hónapban tölti be a 92. életévét.

az Idősek Napja alkalmából köszöntötték Kőszárhegy legidősebb férfiját, Gáncs Jánost
Fotós: Nagy Norbert / FMH

A köszöntőket követően a felcsúti Mészáros János Elek, opera-énekes, a Csillag születik című műsor negyedik szériájának győztese adott műsort. Ezután következett a vacsora, majd a program utolsó részeként a zenés est, amelyen akár táncra is perdülhettek az idősek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában