Spórolás

2022.10.09. 07:30

Szalai: Szűkebbre kell húzni a nadrágszíjat, de nem minden áron

Az alapi polgármester szerint a felelős településvezetők már hetek óta azon gondolkoznak hogyan és miként tudnának spórolni ésszerűen a téli hónapokban.

Kecskés Zoltán

Forrás: Önkormányzat

– A faluvezetés azon dolgozik már egy ideje, hogy a helyzet kezelhető maradjon, ám az első számlákig nemigen tudok biztos dolgokról beszámolni – kezdte Szalai János Milán, Alap polgármestere. Hozzátette, hogy megoldási javaslatok és forgatókönyvek már vannak a költségek csökkentésére. – Az emberek életének mindennapi, legfontosabb környezete az a település, ahol családjukkal élnek, ezért a falunk legalapvetőbb szolgáltatásainak működnie kell. Az óvodát, aminek legújabb csoportszobáját a napokban adtuk át, működtetni fogjuk, megfelelő környezetet teremtve a gyereknek, ugyanez igaz az iskolára és az orvosi rendelőre is. Bár a közvilágítás 230 ezerről január óta 650 ezerre emelkedett havi szinten, de ott sem tudunk nagyon takarékoskodni. Annak érdekében azonban, hogy megtarthassuk a Luca napi vásárt advent idején, valamint a falukarácsonyt, már beszereztünk napelemes ledsorokat az energiahatékonyságuk miatt. Ezek olyan rendezvények, amit mind-mind meg fogunk tartani! – hangsúlyozta a faluvezető, majd azokra a dolgokra is kitért, ahol meg kell és lehet húzni a nadrágszíjat.

„A falunk legalapvetőbb szolgáltatásainak  működtetésén spórolásról szó sem lehet" – mondta a polgármester.
Forrás: Önkormányzat

– Feltehetően márciusig bezárjuk a művelődési házat a könyvtárral egyetemben, valamint a hivatal nyitvatartási ideje is megváltozik majd. Azon gondolkodunk, hogy esetleg átállunk egy három- vagy négynapos munkahétre, csökkentett munkaidőben és kipótoljuk home office-szal. Emellett lehetőségünk van az épületet fával fűteni gáz helyett. Tervben van még egyes irodák összevonása. Egyelőre ilyen elképzeléseink vannak. Megnyugtatok mindenkit, hogy a 2022-es évben nem lesz gond, 2023 meg még a jövő zenéje. Konkrét döntés még nincs, de hamarosan aktuálissá válik – nyilatkozta portálunknak az alapi polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában