Frissen Fejérből

2022.09.05. 20:00

Gólyatúrára indultak a fehérvári egyetemek elsőévesei

Összegyetemi Gólyatúra Székesfehérvár – hirdette a belvárosban összegyűlt elsőéves hallgatók pólója a mai programot. Az eseményen a városban működő három egyetem képviselője és Székesfehérvár polgármestere köszöntötte a fiatalokat, majd egy vetélkedővel egybekötött éjszakába nyúló ismerkedés várta a résztvevőket.

Baráth Eszter

Mádi Dorina a Kodolányi János Egyetem szalagját kötötte fel a város zászlójára

Fotó: Nagy Norbert

Hagyománnyá vált már, hogy az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa és a Kodolányi János Egyetem azon elsőéves hallgatói, akik Székesfehérváron kezdik meg felsőoktatási tanulmányaikat, közösen vesznek részt a gólyatúrán. Idén 380 gólya kezdi meg a tanévet a városban, közülük a mai programon megközelítőleg 130-an vettek részt.

– Az élet egyik legszebb időszaka kezdődik most a fiatalok számára, mert az egyetemi évek az életünk meghatározó részei. Természetesen a tudás megszerzése okán is, de az élmények megszerzése okán is. Én mind a kettőt kívánom azoknak a hallgatóknak, aki a fehérvári felsőoktatásba szereztek felvételt és bízom benne, hogy egy a város jó alma materük lesz az évek során – fogalmazott köszöntőjében Cser-Palkovics András polgármester. A városvezető sikeres tanulmányokat és életre szóló barátságokat kívánt a fiataloknak.

Szabó Lajos György, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorhelyettese elsősorban intézménye elsőéveseihez fordult. A rektorhelyettes beszélt az egyetemisták előtt álló feladatokról, a rájuk váró felelősségről és kötelességekről is. – Van még egy kötelességük, ez a közösségépítés. Önök még nem tudják milyen nehéz helyzetbe kerülnek akkor, amikor vállalatvezetők, intézményvezetők, nagy cégek vezérigazgatói, vagy városvezetők lesznek és tárgyalniuk, kapcsolatot, üzletet kell létrehozniuk. Ismeretlenül felhívni valakit nem könnyű, de a csoporttársamat, a padtársamat könnyen fel tudom hívni. Így születnek meg ezek a kapcsolatok, ezeket most alapozzák meg – fogalmazott Szabó Lajos György.

 

– Mi önökért vagyunk. Ezek az intézmények a díjakat, az elismeréseket azért szerzik meg, hogy önöknek jobb legyen, mert az a tudás elsajátítási folyamata a legizgalmasabb, amiben önök jól érzik magukat. Igyekszünk olyan oktatási programot fejleszteni, aminek az a lényege, hogy a tanulás legyen öröm – emelte ki köszöntőjében Szabó Péter, a Kodolányi János Egyetem rektora.

Györök György, az Óbudai Egyetem dékánja így indította el a gólyákat a mai program további részére és az egyetemi évekre: – Székesfehérváriként, felsőoktatási emberként igazán meleg szívvel kívánok mindannyiuknak gyönyörű szép estét, érezzék magukat, amilyen módon én emlékszem a negyvenakárhány évvel ezelőtti önmagamra.

Nagy Márk Máté, a Székesfehérvári Hallgatói Tanács elnökének köszöntőjét követően a gólyák képviselői felkötötték egyetemeik szalagját a város zászlójára, majd a jelenlévő hallgatók közösen mondták el a polgárrá fogadás szövegét. A fogadalom elhangzását követően Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgáraivá fogadta a fiatalokat, akik elindultak a játékos feladatokkal színesített gólyatúrára.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában