Ötletes

2022.09.21. 17:30

A Narniába tartók Úrhidán találják az átkelőt

A Narniából érkező utazókat a Dózsa György úti megállóban veszi fel a Fehérvárra tartó, menetrend szerinti buszjárat.

Hajdú Marianna

A buszmegállóban figyelni kell, a pad némileg akadályozhat a kényelmes "átkelésben" Narniába.

Forrás: Facebook

Mi másért lenne pont itt az átjáró? Gondolom, Narniában is tömegközlekedésre buzdítanak, ezért a kreatív választás. De legalábbis azok részéről, akik ezt a helyet választották egy kis jópofa dekorálásra.

A nem éppen a szépségéről híres egyik úrhidai buszmegálló egyszer csak új külsőt kapott. A leleményes kivitelezők színes képekkel matricázták fel a hullámlemez építményt. 

Buszmegálló Úrhidán
Még friss a fóliázás, de a vandálok már nem kímélték.
Forrás: Facebook

A fólia képei kísértetiesen hasonlítanak a Narnia Krónikái című, nagysikerű fantasy képsoraiból ismert jelenetekre. Aki itt száll le valamelyik menetrendszerinti buszjáratról, olyan, mintha egyenesen Narniából érkezett volna az úrhidai “átjáróba”.

A helyiek remek ötletnek találják, mivel már korábban is esett szó a buszmegálló csinosabbá tételéről. 

Buszmegálló Úrhida
Az úrhidaiaknak tetszik a buszmegálló új külseje.
Forrás: Facebook

Amit sajnálnak, az az, hogy ugyan még csak 1-2 napja lehet a helyén a fólia, már most látszik, hogy nem lesz tartós. A fólia szélei kicsit elengedtek, és várhatóan a napfény is hamarosan kikezdi, de ez mit sem csorbít a népszerűségén. Mint egyébként kiderült, a buszmegálló felmatricázását a Kétfarkú Kutyapárt "követte el”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában