Frissen Fejérből

2022.08.31. 10:36

Nem készülnek el a vizesblokkok felújításával az iskolakezdésre (frissítve)

Több mint valószínű, hogy használható mosdók nélkül kezdik meg a tanévet a Tóvárosi Általános Iskolában. A vizesblokkok felújítása jelenleg is zajlik, a szülők aggódnak, hogyan lesz megoldva a probléma, ami mintegy hétszáz tanulót érint.

Baráth Eszter

Jelenleg is zajlanak a felújítási munkálatok a Tóvárosi Általános Iskolában

Fotó: Baráth Eszter / FMH

Néhány szülő kereste meg szerkesztőségünket azzal az információval, hogy a Tóvárosi Általános Iskola mosdóinak felújítása nem készül el az első csengőszóig. Beszámolóik szerint még javában zajlanak a munkálatok, vannak helyiségek, ahol vezetékek lógnak ki a falakból. Érthető módon a szülők aggódnak, hiszen elmondásuk alapján azt az információt kapták, hogy a diákokkal majd a városban sétálnak a pedagógusok, ahol a nyilvános illemhelyeket használják.
Az iskolakezdéssel kapcsolatos tájékoztatás idén is felkerült az intézmény weboldalára, most azonban a megszokott információk mellett a fennálló problémára is felhívja a figyelmet: Szeretném tájékoztatni a szülőket, hogy a nyár folyamán elkezdődött iskolánkban a vizesblokkok felújítása, ami a tanév elkezdődésével nem fejeződik be – írják a honlapon.
A kérdéssel kapcsolatban felkerestük a Székesfehérvári Tankerületi Központot, akiktől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a felújítás kérdése a város önkormányzatához tartozik, így információval is ők tudnak szolgálni. Ennek fényében kérdéseinket részükre is továbbítottuk, válasz cikkünk megjelenéséig nem érkezett, amint megkapjuk természetesen közöljük azokat.
Információink szerint az intézmény minden mosdója érintett, úgy tudjuk, mindent megtesznek annak érdekében, hogy valamennyi használhatóvá váljon a holnapi tanévkezdésre. Ez ottjártunkkor is jól hallatszódott. Ugyan az intézmény munkatársai nem kívántak nyilatkozni az ügyben és fotókat sem készíthettünk, a munkagépek ez idő alatt is fel-fel zúgtak.

Frissítés:

Délelőtti cikkünket követően, este 8 óra tájban a város honlapján adott ki egy közleményt az ügyben Székesfehérvár önkormányzata. 

Eszerint három általános iskola vizesblokkjainak felújítása van folyamatban egy projekt keretében. A Széna Téri, a Tóvárosi és a Vasvári Pál Általános Iskolában október végére fejeződnek be a munkálatok, amelyek összértéke 300 millió Ft. Ezt követően újabb három iskola következik, várhatóan november elején kezdődik a munka az István Király, a II. Rákóczi Ferenc és a Zentai Úti Általános Iskolában. 

A város honlapján olvasható közlemény szerint a kivitelezőkkel egyeztetve, a munkákat ütemezetten végzik, azaz mindig lesz használható vizesblokk az intézményekben. 

Az első ütemben négy iskolában végeztek a vizesblokkok felújításával a nyár közepére a kivitelezők. Így a Kossuth Lajos, a Hétvezér, a Munkácsy Mihály és a Táncsics Mihály Általános Iskolákban újultak meg a vizesblokkok. A program 3. ütemében további 5 intézményben lesznek majd munkák, itt a közbeszerzési eljárás még folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában