Frissen Fejérből

2022.07.02. 07:00

Rendkívüli, ünnepi ülést tartott Bodajk képviselő-testülete

Rendkívüli, ünnepi ülést tartott Bodajk képviselő-testülete. A városnap alkalmából került sor a jeles eseményre, amelynek során több elismerést is kiosztottak és átadták, illetve bemutatták a felújított polgármesteri hivatalt.

Baráth Eszter

Forrás: Skobrak Dénes

Az ünnepi ülést Wurczinger Lóránt, Bodajk polgármestere nyitotta meg. – Számomra mindig világos volt, hogy Bodajkot dolgos és szorgalmas emberek hozták létre, a dolgos és szorgalmas embereknek köszönhető a település mai állapota – emelte ki köszöntőjében a polgármester. Ünnepi gondolatai között felelevenítette a város történetét és történelmét, és hangsúlyozta, mindig meg kell állni ünnepelni. Az ünneplésre ebben a formában utoljára 2019-ben került sor, de mint mondta, bízik abban, hogy a jövőben egyetlen ilyen alkalmat sem kell elhalasztani. A polgármester személyes történeteken keresztül köszöntötte a díjazottakat, Kozma-Körtvélyes Kingát, Kozma Ferencet, Gutiné Fábián Katalint és Bernáth Istvánt. Wurczinger Lóránt a felújított városházával kapcsolatban elmondta, korábban lakóházként és irodaként szolgált az épület, ma viszont már úgy véli a térség legmodernebb polgármesteri hivatala.

A megjelenteket és a díjazottakat köszöntötte Törő Gábor országgyűlési képviselő is. – Azt gondolom, hogy kortól függetlenül mindig egy életpályát tükröz az, ha valaki a tudásának a legjobbját nyújtja ahhoz a területhez, amelyhez a legjobban ért – emelte ki Törő Gábor.

– A modern közigazgatás része a modern önkormányzati igazgatás, amihez hozzátartozik egy jól felszerelt környezet – utalt a megújult városháza épületére Simon László kormánymegbízott, aki szintén köszöntötte a kitűntetetteket.

Gutiné Fábián Katalin magyar nyelv és irodalom tanár, Korma Ferenc és Kozma-Körtvélyes Kinga a 3Falu Táncműhely alapítói és művészti vezetői Winkler Mihály Díjat vehetett át Wurczinger Lóránttól és Törő Gábortól, Bernáth István biológia és földrajz tanár pedig jelképesen ismét átvehette a Németh László Díjat, amelyet a Fejér Megyei Önkormányzat a Bodajk önkormányzatának javaslatára ítélt oda részére.

Az ünnepi közgyűlést követően Mórocz Tamás címzetes apát megáldotta a felújított polgármesteri hivatalt, Nagy Csilla jegyző, Törő Gábor, Simon László és Wurczinger Lóránt pedig ünnepélyesen is átadták az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában