Frissen Fejérből

2022.07.12. 15:57

Ez a nap más, mint a többi - 100. születésnapján köszöntötték Marika nénit Polgárdiban

Kedden délelőtt 100. születésnapján köszöntötték Dobrádi Sándorné Marika nénit a Fővárosi Önkormányzat Szombathelyi Idősek Otthonának polgárdi telephelyén.

Hajdú Marianna

Marika néni a születésnapi gyertyákat gond nélkül elfújta.

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Minden születésnap fontos. De mégis vannak igazán különlegesek is. Ilyen az első, aztán jönnek a tízzel oszthatók. Ezeket valahogy mindig kiemelten kezeljük. A századik születésnap már csak nagyon keveseknek adatik meg. Marika néni születésnapjára sokan összegyűltek. Elsőként Kulcsár Emőke, az idősek otthona telephelyvezetője köszöntötte a vendégeket.

Horváth Bálintné, mentálhigiénés csoportvezető foglalta össze Marika néni százéves életútját gyermekkorától napjainkig, amit így kezdett: – 100 év nagyon hosszú idő. Sok öröm és néha bánat, de rengeteg tapasztalat. 

Marika néni 1922. július 12-én született Tatán, egy tízgyermekes családba. Az édesapja kocsisként dolgozott, de a grófi családnál is sokat szolgáltak a szülei. A második világháborút már férjével vészelték át. Az ezt követő években született meg két lánya, Mária és Ida. Az 1956-os forradalom mély sebeket hagyott benne, családjával külföldre menekült, fia, János már Svájcban született. 1961-ben visszatértek Magyarországra. Nem volt könnyű boldogulni. Két lányát hamar elvesztette. Férje halála után ismét párra talált és hosszú éveket töltöttek együtt boldogságban. Mikor ismét egyedül maradt, az egészségi állapotának romlása miatt az idősek otthonába költözött.

Forrás: Fehér Gábor / FMH

A Fővárosi önkormányzat vezetői nevében Marika nénit Laki Ibolya és Földes Ildikó, az önkormányzat munkatársai köszöntötték virággal és édességgel. Nyikos László, Polgárdi polgármestere hatalmas virágcsokrot, és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnökének üdvözletét átadva emléklapot nyújtott át az ünnepeltnek. Az otthon vezetősége is virággal és egy hatalmas születésnapi tortával köszöntötte az izgatott Marika nénit, aki már alig tudta leplezni, hogy a legnagyobb meglepetésre vár igazán: a Svájcból érkező János fiára. Addig is kedves műsorral készültek az ünnepeltnek. Krutzler Gergő tangóharmonikán zenélt Marika néninek és a vendégeknek, akik nem bírták ki, hogy ne csatlakozzanak a szép zenéhez énekkel. A polgárdi nyugdíjasok énekeltek és táncoltak, az ünnepséget pedig a “Boldog Születésnapot” eléneklésével és a torta felszelésével zárták. A nap fénypontja ebédidőben volt várható. Bennfentes értesülések szerint, János, Marika néni fia készült meglepetéssel édesanyjának, az udvaron felállított pavilonnal. Ott rendezett anyukájának születésnapi ebédet kettesben, marhapörkölttel és nokedlivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában